Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigrid-siktet (64) tilbake ved funnstedet

Avhørt av politiet i verkstedet på Kolbotn i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KOLBOTN/OSLO (Dagbladet): 64-åringen som er en av de to som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, var i dag tilbake ved verkstedet han disponerer i Kolbotn i Akershus.

Politiet fant den savnede jenta like bak verkstedet og mener å kunne knytte 64-åringens verksted til funnstedet. En 37 år gammel mann er også siktet for drapet. Begge nekter straffskyld.

Mannen ble i 11-tida i dag fraktet til verkstedet sitt på Kolbotn. Han ble ført ut, dekket til med en jakke og paraply, og fraktet vekk igjen rundt klokka 13.

- Politiet har hatt med min klient til verkstedet hans der det er gjennomført et avhør, sier advokat Aase Karine Sigmond, 64-åringens forsvarer til Dagbladet.

Hun forklarer at 64-åringen blant annet har vist politiet en del gjenstander og forklart seg om detaljer i lokalet.

- Det har sammenheng med ting han har forklart seg om i avhør tidligere, sier Sigmond.

Teknikere fra politiet og sentrale personer i Sigrid-etterforskningen var til stede da avhøret ble gjennomført i verkstedet. Politiet filmet og tok lydopptak av hele seansen. 64-åringen er nå avhørt i rundt 80 timer.

- Forrige uke var det et avsluttende avhør med ham, men politiet ville altså ha et i dag også. Min klient er villig til å stille i ytterligere avhørt om det er ønskelig, sier hun.

Senere denne uka går varetektsperioden for de to siktede ut og politiet må innen torsdag ta stilling til og eventuelt begjære de videre varetektsfengslet. Oslo tingrett har hele tida siden pågripelsen og første fengsling i begynnelsen av september ment at mistankegrunnlaget er svakere hos 64-åringen enn hos 37-åringen. Sigmond sier ingenting har endret på dette.

- Det er ikke noe nytt i saken bevismessig, slik jeg ser det, sier hun.

Politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere avhøret overfor Dagbladet.

MED PÅ AVHØR: 64-åringens forsvarer, Aase Karine Sigmond, var til stede under avhøret i verkstedet i dag. Foto: Frode Hansen
MED PÅ AVHØR: 64-åringens forsvarer, Aase Karine Sigmond, var til stede under avhøret i verkstedet i dag. Foto: Frode Hansen Vis mer