Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigrid-siktet gir politiet passord

37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne har latt politiet få tilgang på alt av data og telefoni.

ÅPNER OPP: 37-åringen som er siktet for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne samarbeider, blant annet ved å gi politiet full tilgang på alt av data og telefoni, ifølge sin forsvarer. Foto: Fridgeir Walderhaug
ÅPNER OPP: 37-åringen som er siktet for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne samarbeider, blant annet ved å gi politiet full tilgang på alt av data og telefoni, ifølge sin forsvarer. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet vil nå gå igjennom PCen og den fullstendige telefontrafikken til 37-åringen fra Sunnmøre som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Hun som ble funnet drept i et skogholt på Kolbotn om kvelden 3. september.

37-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier at mannen har bistått politiet med passord og innloggingsinformasjon for å lette dette arbeidet.

- Min klient har latt politiet få tilgang på alt av data og telefoni, sier advokat Elden til Dagbladet.

- Han har samtidig gitt etterforskerne passordene sine, sier Elden.

Elektroniske spor er svært sentralt for å kartlegge bevegelsene til 37-åringen den natta Sigrid forsvant. Mannen har over lengre tid vært svært aktiv på nettet, der han har blogget, skrevet på Facebook og lagt ut videoer på Youtube.

Filmet bilturer Han filmet også flere bilturer og tok opp flere telefonsamtaler i dagene før og etter at Sigrid forsvant.

- Jeg har hørt at han har tatt opp samtaler og filmet. Min klient har gitt politiet tilgang til dette materialet, sa advokat Elden i forrige uke.

37-åringen hevder han ikke var i Østensjø-området den aktuelle natta, men bilen hans er registrert i en bomring i nærheten klokka 00.04. Siste sikre livstegn fra Sigrid er tekstmeldinger hun sendte rundt klokka 00.13—00.15 natta hun forsvant.

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet natt til 5. august. En måned senere ble hun funnet drept. Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble meldt savnet natt til 5. august. En måned senere ble hun funnet drept. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

37-åringen sier det ikke var han som kjørte bilen som ble registrert i bomringen, og han nekter straffskyld.

- Mistanken styrket Hans 64-årige kamerat som også er siktet i saken har helt siden pågripelsen gitt uttrykk for at han antar å bli raskt sjekket ut av saken og løslatt.

Men ifølge politiet har utviklingen i etterforskningen de siste dagene tvert imot ha gjort etterforskerne sikrere på at mennene har vært involvert i drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

-  Vi mener saken mot begge de to siktede er styrket. Vi vet mye mer i dag enn for halvannen uke siden, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet i går.

Hun bekreftet at det blant annet er funn gjort i nærheten av 64-åringens verksted på Kolbotn - der 37-åringen også har tilbragt mye tid - som har underbygget mistankene. Det var i dette verktstedet de to mennene ble pågrepet av Beredskapstroppen 3. september, før likfunnet ble gjort i skogen like ved.

De siktedes advokater stiller seg derimot uforstående til Rohdes utsagn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media