VARETEKTSFENGSLET: 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ble i går varetektsfengslet i fire nye uker. Her fra et tidligere fengslingsmøte. 
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
VARETEKTSFENGSLET: 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ble i går varetektsfengslet i fire nye uker. Her fra et tidligere fengslingsmøte. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpixVis mer

Sigrid-siktet har skrevet opp mot hundre brev i fengselet

Mange av dem er stanset av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ble i går varetektsfengslet i fire nye uker.

Han nekter straffskyld for drapet. Retten konkluderer derimot med at mistanken mot 37-åringen ikke er svekket siden pågripelsen 3. september i fjor.

16-åringen forsvant fra Østensjø natt til 5. august i fjor. Politiet mener hun ble fraktet til et lagerlokale på Bryn i Oslo. Der disponerte den 37 år gamle siktede mannen også en campingvogn. Politiet har funnet blodet etter Sigrid Giskegjerde Schjetne i denne campingvogna.

Ifølge Oslo tingrett mener politiet også at den siktede 37-åringen har fjernet flere gjenstander fra campingvogna.

- Jeg ønsker ikke å utdype dette ytterligere, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo-politiet til Dagbladet.
Da jenta forsvant i fjor ble det iverksatt en omfattende leteaksjon. Flere av jentas gjenstander ble også etterlyst, deriblantt en sokk, et smykke og ei veske. Dette har ikke kommet til rette.

Brev I varetekt sitter den siktede 37-åringen under brev- og besøkskontroll. En rettighet han ser ut til å utnytte.

- Det er snakk om en stor mengde brev og det er mye arbeid å gjennomgå og kontrollere disse, sier Gulnes.

Etter det Dagbladet får opplyst skal det være snakk om opp mot hundre brev. Politiet kan holde tilbake brev som omhandler drapsetterforskningen og politiet bekrefter at de har valgt å holde tilbake post.

- Vi mener innholdet er egnet til å forspille bevis, sier Gulnes.

Rettssak i september Etterforskningen av drapet er nå over i en avsluttende fase og saken er forhåndsberammet til å starte i Oslo tingrett den 16. september i år. Politiet sier de skal ha innstilt på tiltale innen utløpet av juni måned. Tirsdag hadde politiet et møte med Sigrids pårørende på politiethuset på Grønland.

- Det var et godt møte på tre timer. Familien føler de får god informasjon og blir ivaretatt på en god måte. De har mange spørsmål og får dessverre ikke svar på alt. Det er ting bare en gjerningsmann kan svare på og foreldrene håper den ansvarlige vil fortelle, sier advokat Harald Stabell, som er familiens bistandsadvokat, til Dagbladet.

Glad for tilregnelighet Søndag ble det kjent at to av de tre sakkyndige som har undersøkt mannen har konkludert med at han ikke er psykotisk og derfor er strafferettslig tilregnelig.

Den tredje av de sakkyndige mener derimot 37-åringen er paranoid schizofren og utilregnelig. Rapporten deres ligger nå til vurdering hos Den rettsmedisinske kommisjon.

Mannens forsvarer, advokatfullmektig Ida Andenæs hos Advokatfirmaet Elden, sier 37-åringen er glad for at flertallet av de sakkyndige mener han ikke er psykotisk.

- Han hevder seg frisk og tilregnelig, sier Andenæs.