Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigrid-spor trolig borte

Lite hjelp å få fra Snapchat, ifølge grunnleggeren.

SISTE BILDE: Dette er fortsatt siste kjente bilde av savnede Sigrid - tatt av overvåkningkameraet på bussen hun tok til venninnen ved 19.45-tiden lørdag 4. august etter Norway Cup-finalene, der venninnene var. Foto: Politiet
SISTE BILDE: Dette er fortsatt siste kjente bilde av savnede Sigrid - tatt av overvåkningkameraet på bussen hun tok til venninnen ved 19.45-tiden lørdag 4. august etter Norway Cup-finalene, der venninnene var. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) brukte en rekke sosiale medier i sin hverdag før hun forsvant natt til 5. august.

Politiet har telefonen til jenta, et spor som kan bli avgjørende for politiet i etterforskingen. På sin hvite Iphone hadde Sigrid installert en rekke apper med sosiale medier.

Ett av programmene politiet vet at Sigrid brukte forsvinningsdagen er tjenesten Snapchat. Dette er en applikasjon man kan laste ned til smarttelefoner.

Begjært innsyn Der kan du dele bilder, med eller uten tekst og tegninger til dine kontakter, og du bestemmer selv hvor lenge mottakeren ser det du sender. Maksimal tid er ti sekunder for deling av bilder, og så blir det slettet for alltid, om du ikke har lagret bildet noe annet sted på telefonen. I Apple sin appstore er den gitt en aldersgrense på 12 år.

Politiet har på flere pressekonferanser sagt at de er interessert i å sikre seg hva Sigrid har sendt og/eller mottatt gjennom tjenesten. Snapchat er et amerikansk firma.

Aftenposten har tidligere skrevet at politiet har begjært innsyn i kontoen hennes hos firmaet.

Bilder borte Evan Spiegel, en av grunnleggerne av tjenesten, bekrefter overfor Dagbladet at de har vært i kontakt med norsk politi om Sigrid Giskegjerde Schjetnes bruk av Snapchat, men uttrykker at de ikke har kunnet hjelpe politiet nevneverdig.

- Vi har kommunisert med norsk politi for å bistå i deres etterforsking, skriver Spiegel i en e-post til Dagbladet.

Videre skriver han at de ikke kan hente opp eller gjenskape bilder som har blitt sendt og sett gjennom deres tjeneste.

- Vi lagrer heller ikke posisjonsdata, skriver han.

Spiegel skriver avslutningsvis at deres tanker og bønner nå går til de rundt Sigrid og de som leter etter henne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media