Sigrid-tiltalt har gitt håndskrevne notater til de sakkyndige

Nå har forsvarerne trukket tilbake notatene.

HÅNDSKREVNE NOTATER: Her diskuterer den drapstiltalte 38-åringen saken med rettspsykiateren Kjersti Narud. Her har han akkurat levert noen av sine håndskrevne notater til henne. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud/Dagbladet
HÅNDSKREVNE NOTATER: Her diskuterer den drapstiltalte 38-åringen saken med rettspsykiateren Kjersti Narud. Her har han akkurat levert noen av sine håndskrevne notater til henne. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ett av stridstemaene i rettssaken mot den 38 år gamle Ålesund-mannen står om tilregnelighet.

Mannen er tiltalt for forsettelig drap og bortføring av Sigrid Giskegjerde Schjetne, og aktoratet la i tiltalen ned påstand om tvungent psykisk helsevern, men med forbehold.

38-åringen selv hevder at han uskyldig og tilregnelig.

Håndskrevne notater Tre sakkyndige har vurdert ham og følger saken nøye i retten.

Psykiatrispesialistene Kjersti Narud og Andreas Eirik Hamnes har konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig, mens den tredje, psykologspesialisten Anne Lill Ørbeck, mener mannen er utilregnelig.

Gjennom hele rettssaken har mannen gitt en rekke håndskrevne notater til flere av rettspsykiaterne. Bildet i denne saken viser tiltalte gi rettspsykiater Kjersti Narud et dokument.

- Jeg vil ikke kommentere innholdet av disse notatene, sier Narud til Dagbladet.

Trakk dem tilbake Mannens forsvarer, advokat Thomas Randby, opplyser at dokumentene i dag ble trukket tilbake for en ny vurdering.

- Vi må vurdere disse, for vi mener at han muligens ikke har skjønt den juridiske betydningen av å overlevere disse dokumentene. Dessuten må vi få det inn i mer formelle rammer, og eventuelt involvere alle de sakkyndige og aktoratet, og ikke bare en av de sakkyndige, sier Randby til Dagbladet.

Statsadvokat Jens Olav Sæther, som håndterer tilregneligspørsmålet for aktoratet, sier at han ikke kjenner til innholdet av dokumentene - men er positiv til om 38-åringen gir de sakkyndige et bredere grunnlag å gjøre sine vurderinger på.

- Det er viktig at de får et best mulig grunnlag å treffe sine avgjørelser på, men jeg kjenner ikke til disse dokumentene overhodet, sier Sæther.