Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigrids bestefar: - Hun var helt spesiell

- Sorgen blir tung å bære, sier John Erling Schjetne til Oppland Arbeiderblad.

FUNNET OMKOMMET:16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept i et skogområde bak en Shell bensinstasjon på Sofienmyr. Foto: Privat / NTB scanpix
FUNNET OMKOMMET:16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept i et skogområde bak en Shell bensinstasjon på Sofienmyr. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går fikk Sigrids besteforeldre den tunge beskjeden om at barnebarnet er funnet drept.

Jon Erling Schjetne, Sigrids bestefar, sier til Oppland Arbeiderblad at det var en lettelse at hun er funnet.

- Men dagen i dag blir tøff, og preget av tung, tung sorg, sier han.

Mistet to barnebarn på ett år I løpet av to år har han opplevd å miste to barnebarn. 22. juli i fjor ble Fredrik Lund Schjetne (18) skutt og drept på Utøya. I går ble det klart at Sigrid ble funnet drept i et skogsområde på Oppegård.

Om Sigrid sier han:

- Hun var en tvers gjennom real jente. Det var aldri noe tull med henne. Glad og flink i idrett var hun også. Hun var spesiell.

Dagbladet intervjuet tidligere i år Sigrids onkel, Roy Schjetne. Han mistet sønnen Fredrik (18) på Utøya. Da niesen ble meldt savnet på Østensjø, dro han så fort han kunne til storebroren.

- Broren min var der for meg i fjor sommer. Nå gir jeg noe tilbake. Jeg har opplevd noe av det samme selv. Jeg vet hvor mye det betyr for ham at jeg er til stede, uttalte han til Dagbladet da.

- Det verste er om vi ikke finner henne, eller finner henne død. Jeg kan ikke tenke på dette på noen annen måte enn at det går bra, sa han.

- Håper på det beste Dagbladet har også tidligere i år vært i kontakt med Sigrids tante, Astrid Giskegjerde, hvor hun har gitt uttrykk for at den lange ventetiden og uvissheten har vært svært utfordrende.  

- Du håper på det beste, men er forberedt på det verste. Men jeg tenker at så lenge politiet har håp, har jeg håp. Vi må finne henne. En uavklart sak ville være det verste. Det å ikke vite hva som har skjedd, sier Astrid.

- Sorgen blir tung å bære
Sigrid ble meldt savnet da hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til 5. august i år.

To personer som nå er siktet for drap, en 64-åring og en 37-åring, ble pågrepet ved 21-tida mandag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media