Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigrids foreldre stilte kritiske spørsmål ved etterforskningen

Familiens bistandsadvokat og familien til Sigrid har vært i møte med politiet.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant natt til 5. august da hun var på vei hjem fra ei venninne. Foto: EPA/PRIVATE/NTBSCANPIX
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant natt til 5. august da hun var på vei hjem fra ei venninne. Foto: EPA/PRIVATE/NTBSCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag har Sigrids familie og deres bistandsadvokat Harald Stabell vært i møte med politiet. Med seg til møtet hadde de en liste med spørsmål til politiet om etterforskningen.

- Foreldrene hadde kritiske spørsmål, som politiet ga svar på så godt de kunne, sier Stabell til Dagbladet.

- Nyttig Møtet varte i to timer, og Stabell sier at det var informativt og nyttig både for foreldrene og for ham.

- Det er nyttig for foreldrene å få fram sine synspunkter, det er ting de synes har tatt lang tid, sier Stabell.

Etter foreldrenes ønske vil han ikke gå inn på hva de kritiske spørsmålene gikk ut på.

- De ønsker ikke å kritisere politiet offentlig nå, de er mest opptatt av at politiet jobber for fullt med saken, sier Stabell.

Får ikke vite alt Han forteller at familien opplever at de har en god dialog med politiet.

- Politiet gir de opplysningene de kan gi til foreldrene. De får heller ikke vite alt, men de får vite mer enn offentligheten, sier Stabell.

Noen av spørsmålene som familien hadde til etterforskningen går på ruten Sigrid gikk den kvelden og hvor hun kan ha blitt bortført.

- Vi vet ikke sikkert hvor hun har gått, men vi har antagelser. Politiet har også kommet nærmere en rute enn de var tidligere i saken. Dette er noe vi vil ta opp på møtet, sa Stabell til Dagbladet i går.

En detalj foreldrene også ville ha svar på var funnet av Sigrids mobiltelefon, sko og sokk ved Østensjø-Kanvas barnehage. Da faren gikk forbi like etter datteren ikke hadde kommet hjem, rundt klokka 00.30 natt til søndag 5. august, gikk han ut for å lete etter henne.

Han gikk forbi barnehagen, og så ifølge Stabell verken skoene eller mobiltelefonen.

Plassert senere? Rundt en time senere gikk to gutter forbi, og fant da eiendele til Sigrid.

BARNEHAGEN: Ved Østensjø-Kanvas barnehage ble skoene, mobiltelefonen og en av Sigrids sokker funnet kort tid etter hun forsvant. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BARNEHAGEN: Ved Østensjø-Kanvas barnehage ble skoene, mobiltelefonen og en av Sigrids sokker funnet kort tid etter hun forsvant. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vi har ikke ennå fått et godt svar på om eiendelene til Sigrid kan ha blitt plassert der etter at faren gikk forbi første gang, vi håper å få svar på det på møtet, sa Stabell til Dagbladet i går.

Stabell understreker at foreldrene til Sigrid er glade for at politiet etterforsker med full styrke, og at de er takknemlig for hjelpen de får fra de frivillige letemannskapene som fremdeles leter etter Sigrid.

Tidligere i dag fortalte politiinspektør Hanne Kristin Rohde at politiet ikke ennå har fått kontakt med bilføreren i den rødlige bilen som har blitt etterlyst, men at de nå sjekker navngitte bilførere.

- Vi har fått flere tips på burgunderrøde biler, også med navngitte personer. Dette jobber vi med og sjekker ut, sier Rohde.

ORIENTERTE: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde fortalte at politiet i møtet med familien skulle orientere om etterforskningen.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
ORIENTERTE: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde fortalte at politiet i møtet med familien skulle orientere om etterforskningen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media