VÆRFAST: Lille Elias (7) må finne seg i å tilbringe helga innendørs. Her sammen sin mor, Sigridur Asa Sigurdardottir. Foto: Privat
VÆRFAST: Lille Elias (7) må finne seg i å tilbringe helga innendørs. Her sammen sin mor, Sigridur Asa Sigurdardottir. Foto: PrivatVis mer

Sigridur (25) må holde sønnen sin inne hele helga

Nå er hun redd for superstormen Sandy som har nådd Island.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er litt redd på grunn av den sterke vinden. Flere har fått hustakene sine revet av, sier Sigridur Asa Sigurdardottir til Dagbladet.

Hun bor i Islands hovedstad Reykavik og synes det ville været er skremmende. 25-åringen bodde i Norge da hun gikk på ungdomsskolen og misunner nordmenn som kan gå utendørs uten bekymring.

- Bare lyden av vinden er skremmende. Jeg hører det virkelig godt, sier hun.

Redningsarbeidere fra ICE-SAR får kontinuerlig melding fra mennesker som trenger assistanse, melder Iceland Review.

Har hendene fulle Rikskringkasteren Ruv melder at været er noe av det verste som har rammet Island på flere tiår. Redningsmannskapene har hendene fulle flere steder i landet.

Superstormen Sandy har skapt store problemer for blant annet den amerikanske østkysten. Stormen herjet vilt og forårsaket massive ødeleggelser. New York ble rammet av et langvarig strømbrudd, og flere må vente til neste uke med å få strømmen tilbake. Det er ennå ikke klart når kollektivtrafikken vil gå som normalt etter ødeleggelsene.

Ikke forberedt Sigurdardottir har ikke gått til ekstra store innkjøp av mat eller gjort andre ting i forkant av uværet.

- Det er mulig å gå utendørs fortsatt. Det er enkelte stedet ved havet det virkelig blåser. Dit går jeg ikke, sier hun og legger til at sønnen Elias på syv år fint får være nødt til å holde seg inne hele helga.

Som følge av uværet har 19 personer blitt innlagt på Landspitali universitetssykehus i løpet av dagen. De fleste av skadene dreier seg om brukne ben og kutt, melder mbl.is.