1. EPISODE: Dagbladet har blitt med julekongen Sigurd Storm hjem i det han forbereder seg på julefeiringen. Følg med for å lære tips og triks. Nye episoder vil bli publisert hver dag kl 20.00. Video: Endre Vellene / Dagbladet. Vis mer Vis mer

Julekalender

Sigurd er Norges julekonge. - Dette kommer til å bli en jul uten sidestykke

Se første episode av Dagbladets julekalender

(Dagbladet): Fram mot jul åpnes en julekalender-luke hver dag på Dagbladet.no. Kalenderens hovedperson er ikke fra Nordpolen, men omtales likevel ofte som «Julekongen». Det ekte navnet er imidlertid Sigurd Storm. Han håper at julekalenderen kan være med å spre glede, men frykter at mange også kommer til å reagere på kalenderen:

- At en gutt på 42 år er interessert i barbie-dukker og at jeg har de meningene jeg har, tror jeg kan gjøre at noen folk reagerer, sier Storm til Dagbladet.

Han har et løfte i første episode.

- Det kommer til å bli en jul uten sidestykke, sier hovedpersonen.

Åpne den første luka allerede nå i videoen øverst i artikkelen.

«Helt nakent»

Interiørarkitekten og bloggeren lar Dagbladet være med hjem over 24 episoder, samtidig som han forbereder seg til julefeiringen. Med i kalenderen har han familie og venner som Erlend Elias, Per Heimly og Åse Kleveland.

- Jeg er veldig sosial, og kommer godt overens med mange forskjellige type mennesker. Dermed er det naturlig at mange er med i julekalenderen.

- Hvorfor er du med på en julekalender?

- Jeg får henvendelser fra Norge og resten av verden av folk som lurer på ting om jul. Og ved å følge denne kalenderen får du med deg nesten alt, men det er fortsatt noen hemmeligheter, smiler Storm lurt.

Ved å følge kalenderen vil du lære tips og triks av hvordan Storm forbereder julefeiringen sin. I tillegg bedyrer hovedpersonen at kalenderen inneholder mye annet, selv om han sliter med å sette fingeren helt på hva.

- Det kommer mange drømmesekvenser, med egne tanker og eventyr. Men det er også noe action, drama, komedie og alvor. Kalenderen inneholder alt, og den er veldig meg. Det er helt nakent, sier Storm.

- I overkant kreativ

Sigurd Storm er ved siden av det å være interiørarkitekt og blogger kjent for å være meget glad i jul. I tillegg forteller han at han er troende og homofil. Storm har blitt kjent i media som Norges julekonge, og julas budskap er svært viktig for ham.

- Alt skal være godt, alle skal være venner og kjærligheten skal aldri ende. Det er julas budskap for meg, og jeg er troende og føler at jeg med god samvittighet feirer Jesus’ bursdag.

- For dem som ikke kjenner deg, hvem er du?

- Hvem er jeg? Det er verdens vanskeligste spørsmål. Jeg er en i overkant kreativ person, og på alle skoler jeg gikk på fikk jeg høre at jeg var den mest kreative eleven de hadde hatt. Jeg elsker å skape ting, og jeg har på en måte skapt meg selv som designer, fordi det var bare et kurs på ni måneder før jeg ble født, smiler Storm.

I løpet av kalenderen fant også Dagbladet ut av flere av Storms talenter, blant annet at han ble norgesmester i disko i 1997, og at han liker å synge. Alt kan sees i løpet av julekalenderen på Dagbladet.