Sigurdsson involvert i tre scoringer

Men to var foran eget mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Marseille - Brann 2-1, 3-1 sammenlagt.

Veien til Champions League-gruppespillet var så tøff at Mons Ivar Mjelde før kampen sa det ville vært den «største triumfen i Branns historie» om de hadde klart å overliste hinderet.

Og denne triumfen var de faktisk ikke langt unna.

Kvarteret før slutt scoret nemlig Kristjan Örn Sigurdsson målet som tente håpet om nok en idrettsbragd i Marseille - ti år etter Brasil-triumfen til «Drillos».

Dessverre for bergenserne var Sigurdsson også involvert i to forsvarssfeil, som begge ble straffet med scoringer. Spikeren i kista hamret tomålsscorer Niang inn på overtid.

God Brann-start

Bergenserne var avhengig av en aldri så liten norsk idrettssensasjon for å komme seg til gruppespillet i Champions League.

Etter tapet mot franskmennene på hjemmebane måtte de score minst to ganger på Stade Vélodrome. Og det begynte veldig bra for Mons Ivar Mjeldes menn.

Foto: AFP
Foto: AFP Vis mer

Erik Huseklepp driblet seg til en flott sjanse etter seks minutter, da han dro seg inn i feltet. Men skuddet fra skrått hold ble reddet av Marseille-keeperen. Brann var gode i starten, men hjemmelaget overtok mer og mer.

Likevel klarte de ikke spille seg til så mange store sjanser. Den største i førsteomgangen var det Taye Taiwo som sto for.

Han klinket til på halv volley fra skrått hold, og ballen suste i stanga. Den hadde nok ikke Håkon Opdal tatt, men for keepere er stengene gode venner å ha.

Tabbemål

Presset fra Marseille var imidlertid så stort i starten av andreomgangen at målet måtte komme. Det er bare så synd for Brann at det kom på akkurat den måten.

Kristjan Örn Sigurdsson og Olafur Örn Bjarnasson hadde tilsynelatende full kontroll, selv om de ikke var veldig besluttsomme på et langt framspill. Men så ventet Sigurdsson altfor lenge i stedet for å få ballen unna.

Det så ut som han ventet på at Opdal skulle komme ut, men keeperen kom for seint ut, og Mamadou Niang snappet opp ballen og scoret i tomt mål.

Pinlig av Brann-forsvaret, og Opdal kan ikke lastes for denne.

Sigurdsson involvert i tre scoringer

Sigurdsson var så revansjesugen etter dette at ingenting kunne stoppet ham på frisparket ni minutter seinere.

Nytt liv i kampen

Jan Gunnar Solli slo et perfekt innlegg inn i feltet, og islendingen raget et hode høyere enn alle andre inne i boksen.

Midtstopperen stanget inn 1-1 og dermed headet han også virkelig nytt liv inn i kampen.

Der og da var faktisk Brann nærmere avansement enn da kampen startet. Nå var de bare ett mål unna å slå ut det franske storlaget, og da steg pulsen til både franske spillere og supportere.

Men noen sekunder inn i tilleggstida var Opdal nok en gang maktesløs tilskuer til en forsvarsfeil foran seg.

Sigurdsson forsøkte å heade ballen bakover til keeperen, men han traff for dårlig og igjen var Niang våken. Han snappet opp kula og avgjorde kampen.

Dermed er det duket for Uefa-cupspill og ikke Champions League for bergenserne.

PS! Gamleklubben til Rosenborg-trener Erik Hamrén blir den eneste skandinaviske representanten i Champions League denne sesongen. Aaborg slo Kaunas 4-0 sammenlagt.