Sigve (7) falt ti meter

- Jeg har ikke vondt noen steder, sier gutten som har brudd på hodeskallen og hjernerystelse etter fallet på fredag.

TØFFING: Sigve Torkildsen (7) slo løs begge fortennene, fikk hjernerystelse og brudd på hodeskallen etter å ha falt ned en ti meter høy fjellskrent. Men i kveld smilte han på sykehuset og sier at han ikke har vondt i hodet. Foto: Privat (MMS)
TØFFING: Sigve Torkildsen (7) slo løs begge fortennene, fikk hjernerystelse og brudd på hodeskallen etter å ha falt ned en ti meter høy fjellskrent. Men i kveld smilte han på sykehuset og sier at han ikke har vondt i hodet. Foto: Privat (MMS)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen tidlig skal sjuåringen fra Flekkefjord opereres i hodet for skadene han pådro seg.

- Legene har forklart at hodet hans er presset innover i et området på størrelse med en tennisball. Han skal opereres for å unngå at han får senskader som epilepsi, forklarer Wenche Torkildsen, mor til Sigve.

I godt humør
Sigve har vært bevisst og i godt humør helt siden fallet på fredag, ifølge Torkildsen.

- Han har vært veldig tapper og flink, og var raskt ute av sykesengen. Han vil hjem igjen og føler seg frisk, sier hun.

Det er Sigves far, Rolf Torkildsen, som er sammen med sønnen på sykehuset.

- Nå sitter vi ute på sykehusverandaen og Sigve har det bra. Han sier at han ikke har vondt noen steder, sier Rolf Torkildsen til Dagbladet på telefon fra Haukeland sykehus i kveld.

Etter ulykken, som først ble omtalt av Avisen Agder, ble Sigve fraktet i ambulanse til Sørlandet sykehus Flekkefjord. Der ble det tatt prøver av ham, og legene bestemte at Sigve måtte fraktes i helikopter til Haukeland sykehus. Der må han antakeligvis bli til fredag, tror foreldrene.

HENTET I AMBULANSE: Her blir Sigve (7) hentet av ambulansepersonell og kjørt i all hast til Sørlandet sykehus Flekkefjord, og derfra ble han sendt i helikopter til Haukeland universitetssykehus. Foto: Erik Thime (MMS)
HENTET I AMBULANSE: Her blir Sigve (7) hentet av ambulansepersonell og kjørt i all hast til Sørlandet sykehus Flekkefjord, og derfra ble han sendt i helikopter til Haukeland universitetssykehus. Foto: Erik Thime (MMS) Vis mer

Slik skjedde det
Sjuåringen balanserte ved en fjellskrent og skulle gå ned en snarvei da han mistet fotfeste.

- Han holdt seg i en grein for å få tilbake balansen, men greinen brakk og han raste utfor skrenten, forteller Wenche Torkildsen, mor til sjuåringen.

Sjuåringen lekte i et skogholt i Flekkefjord sammen med to klassekamerater da ulykken skjedde på fredag.

- Det var et sjokk å få telefonen om at Sigve hadde falt. Vi ble fryktelig redde, sier Wenche Torkildsen.

Mistet fortennene
Gutten slo ut begge fortennene, fikk brudd på hodeskallen og hjernerystelse i forbindelse med fallet, men fikk ingen indre blødninger og brakk heller ingen ben.

- Vi priser oss lykkelige for at det tross alt gikk bra. Jeg blir helt dårlig når jeg tenker på hvor ille det kunne gått. Sigve har nok hatt englevakt, sier Torkildsen.

Hun er nå i Flekkefjord for å være hjemme med Sigves to storesøstre, men drar til Bergen i morgen for å være der når Sigve våkner etter narkosen.

HER FALT HAN: Sigve lekte på toppen av denne skrenten da han mistet fotfeste og raste utenfor. Foto: Svein Løvland
HER FALT HAN: Sigve lekte på toppen av denne skrenten da han mistet fotfeste og raste utenfor. Foto: Svein Løvland Vis mer
GLAD GUTT:  Sigve var akkurat kommer tilbake fra ferie i Danmark da fallulykken skjedde. Foto: Privat
GLAD GUTT: Sigve var akkurat kommer tilbake fra ferie i Danmark da fallulykken skjedde. Foto: Privat Vis mer