Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sigve Brekke: - Det er en kraftig ripe i lakken for Telenor

Konsernsjefen sier han nå vil jobbe for å øke kvinneandelen.

 STORMET:  Det har i det siste stormet rundt Telenor. Her presenterer konsernsjef Sigve Brekke resultatet 3. kvartal 2015 for selskapet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STORMET: Det har i det siste stormet rundt Telenor. Her presenterer konsernsjef Sigve Brekke resultatet 3. kvartal 2015 for selskapet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siden Brekke ble ansatt som Telenors konsernsjef i mai. Og siden da har det i større og mindre grad stormet rundt selskapet.

Nå står Telenor oppi beskyldninger om korrupsjon, mannskultur og uheldige ansettelsesprosesser.

- En ripe i lakken - Det er en kraftig ripe i lakken for Telenors omdømme, og folk stiller nå spørsmålstegn ved Telenors verdener, sier Brekke til NRK.

Han sier at han ikke er stolt av kvinneandelen i Telenors ledelse, og lover nå å gjøre noe med det.

- Det er for få kvinner som kommer opp i seniorlederstillinger, og vi skal sørge for at både kvinner og menn er med i disse stillingene. Nå har vi et mål om å nå en kvinneandel på 40 prosent, sier Brekke.

Næringsminister Monica Mæland sa til Dagbladet i går at Telenor nå må jobbe for bedre omdømme og tillit.

- Ikke heldig - Det som har skjedd er ikke heldig for selskapet, og styret må nå jobbe for tillit og omdømme. Det er en jobb jeg vet at de tar alvorlig, sa Mæland.

Tirsdag skrev VG at ingen av de tre kvinnene med mest erfaring i Telenor-ledelsen skal ha blitt kalt inn til intervju i forbindelse med prosessen som endte med ansettelsen av Sigve Brekke som ny konsernsjef i mai i år.

Dette til tross for at næringsminister Monica Mæland ba Telenor om å lete spesielt etter en kvinner i jakten på ny konsernsjef. De tre kvinnelige kandidatene VG trekker fram er Berit Svendsen, Hilde Tonne og Kristin Skogen Lund.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media