Siiri (7): – Jeg er reparert

Siiri (7) fikk halve hjernen koblet fra under en omfattende operasjon i Tyskland.

GÅR SELV: Siiri Paulsen (7) har allerede tatt sine første skritt på egen hånd etter den omfattende hjerneoperasjonen, men trenger fortsatt noe hjelp fra mamma Mervi og pappa Rune. Foto: Bjørn Erik Olsen.
GÅR SELV: Siiri Paulsen (7) har allerede tatt sine første skritt på egen hånd etter den omfattende hjerneoperasjonen, men trenger fortsatt noe hjelp fra mamma Mervi og pappa Rune. Foto: Bjørn Erik Olsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MISVÆR/OSLO (Dagbladet): Torsdag denne uka kom Siiri Paulsen (7) endelig hjem til foreldrene og søsknene i Misvær i Nordland, etter flere måneders sykehusopphold i Bonn i Tyskland, Oslo og Bodø.

Siiri ble diagnostisert med den alvorlige hjernebetennelsen Rasmussens Encefalitt i 2006 etter at man først trodde det var en mildere form kalt epilepsia partialis continua i 2004.

I april i år kunne hun endelig få behandling i Tyskland.

Livreddende kirurgi - Det startet da Siiri var to år gammel med at hun fikk pulseringer i armen. Etter noen måneder utviklet hun kraftige epilepsianfall. Det var veldig skremmende for oss fordi vi ikke visste hva det skyldes, sier Siiris pappa, Rune Paulsen. I går skrev Avisa Nordland om Siiris historie, og hvordan hun kom seg gjennom den omfattende operasjonen hvor alle nervebanene fra venstre hjernehalvdel ble kuttet.- Vi hadde ikke noe annet valg. Hadde hun ikke fått operasjonen ville hun visnet bort, og det var aldri et alternativ, sier Siiris mamma, Mervi Paulsen, til Dagbladet.

Siiri og foreldrene hadde ingen garanti for hvordan operasjonen ville gå, og det har vært en tøff prosess for hele familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer