Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sikker på at de ville drepe meg

Den norske journalisten Ammar al-Hamdan ble anklaget for å være dobbeltagent.

TRODDE HAN SKULLE DØ:  Al-Jazeera-fotograf Ammar al-Hamdan er nå løslatt fra fangenskap i Libya. Her snakker han med Mads Gilbert før en minnemarkering utenfor Israels ambassade i Oslo i forbindelse med ettårsdagen for det israelske angrepet på Gaza i desember 2009.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TRODDE HAN SKULLE DØ: Al-Jazeera-fotograf Ammar al-Hamdan er nå løslatt fra fangenskap i Libya. Her snakker han med Mads Gilbert før en minnemarkering utenfor Israels ambassade i Oslo i forbindelse med ettårsdagen for det israelske angrepet på Gaza i desember 2009. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var den siste som ble løslatt, og jeg var sikker på at de ville drepe meg, sier al-Hamdan i et intervju med NRK torsdag kveld.

Journalisten var på oppdrag for fjernsynskanalen Al Jazeera i Libya da han sammen med tre kolleger ble pågrepet av libyske sikkerhetsstyrker mandag den 7. mars. Torsdag ble han løslatt og brakt til trygghet i Tunisia.

Al-Hamdan forteller ifølge NRK at han ble anklaget for å være dobbeltagent, på oppdrag både fra Norge og fra Qatar. Al Jazeera har sitt hovedkvarter i Qatar. Selv har al-Hamdan palestinsk bakgrunn.

Under avhør skal al-Hamdan og kollegene ha fått bind for øynene.

Libysk etterretning skal ifølge al-Hamdan også ha vært svært opptatt av NRKs medarbeidere øst i Libya, deriblant korrespondent Sidsel Wold.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media