Sikker på oppklaring

GILDESKÅL (Dagbladet): I går fant politiet ei ytterjakke i ei bukt ved Skaugvollelva. Det betegnes som svært interessant. Politiet nærmer seg nå en oppklaring av Linda-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har meget godt håp om at vi strafferettslig får en løsning på drapsgåten, sier politimester Bjørn Hareide i Bodø, men vil ikke si noe om hva han legger til grunn for å hevde dette.

- Jeg vil heller ikke si noe om når. Men jeg er fornøyd med det analytiske arbeidet våre folk har gjort. Etter ett år med leting fant vi levningene av Linda. Dermed løste vi det største problemet. Etter dette funnet har jeg i grunnen ikke vært i tvil om at vi også strafferettslig vil klare å få et resultat, sier Hareide.

Nettet snører seg

Tjenestemenn fra Meløy og Gildeskål har samarbeidet med etterforskere fra politihuset i Bodø. Den siste måneden er de blitt assistert av Kripos. Og nå snører nettet seg stadig tettere sammen rundt drapsmannen, skal vi tro Hareide:

- Jeg vil la teamet jobbe etter egen tenkning, og i sitt eget tempo. De skal få jobbe uten å la seg presse av omgivelsene. De skal skynde seg langsomt, sier Hareide.

Han beskriver jakten på Linda og hennes morder som «tegninger», der utkast A, B og C er blitt skissert, testet og forkastet underveis:

- Da vi fant Lindas levninger og klær, fikk vi igjen for denne analytiske tenkningen. Men vi måtte vel til tegning N før tilslaget kom, tenker jeg.

- Hva sier det om gjerningspersonen?

- Vi har ikke bundet oss til én eller et fåtall personer, men har tenkt - og tenker fortsatt - bredt.

Natt til i går kom redningsskøyta «Reidar von Koss» til Gildeskål, hentet fra sin stasjon i Hammerfest. Skøyta, med sin Remote Operated Vehicle - eller miniubåt på godt norsk - skaffet resultater allerede etter første dags søk:

I går kunne spesialetterforsker Kjell Sahl ved Meløy lensmannskontor bære i land en svart søppelsekk med et betydelig innhold.

Jakke-funn

Sekken inneholdt ei jakke politiet betrakter som svært interessant.

Politiinspektør Ann Rødvei ville i går kveld ikke kommentere funnet, utover at etterforskerne i dag skal avgjøre om jakka skal sendes inn til Kripos' tekniske laboratorium.

Det er uklart om jakka kan tilhøre Linda, eller eventuelt hennes gjerningsperson.

Det skal også være gjort andre funn i går. Lensmannsbetjent Steffen Halle bar i land en sekk i går kveld.

Mens miniubåten søkte i bukta under Skaugvollelva - lette dykkere og kystvaktskipet «Åhav» i den smale fjordtarmen Ausen.

I dag skal mannskapet fra «Åhav» drive strandsøk i Ausen, mens miniubåten tar hånd om de dypeste områdene av samme fjordtarm.

VIKTIG FUNN: Etter miniubåtsøk i går fant politiet ei ytterjakke som mistenkes å kunne ha tilhørt Linda eller drapsmannen.