Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sikkerhet først

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Sporveier risikerer nå bøter fra Statens jernbanetilsyn fordi selskapet ikke tar sikkerhetsarbeidet på alvor, skriver VG. Ifølge avisa driver Sporveiene i strid med jernbanelovgivningen. Opptil fem år har selskapet hatt på å utbedre kritikkverdige forhold uten å ha tilfredsstilt Jernbanetilsynets krav.

Det er illevarslende og bør få selskapets ledelse til å prioritere sikkerhet. Det hjelper ikke at Sporveiene bruker mye tid og ressurser på å dokumentere at rutiner jernbanelovgivningen forutsetter, blir fulgt. Når vi opplever dramatiske nestenulykker som avslører store mangler i sikkerhetsrutinene, blir vi ikke mindre urolige over å konstatere at selskapet ikke klarer å rette opp påpekte mangler. Styreformann Michael Tetzschner må sette sikkerheten først, og bruke de ressurser som er nødvendige. Å pådra seg dyre dagmulkter for unnlatelsessynder bedrer verken sikkerheten eller selskapets økonomi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media