Sikkerhet i høysetet landet rundt 17. mai

17. mai kommer politi i mindre byer og tettsteder også til å bære våpen. – Vet ikke om vi vil føle oss veldig mye tryggere, sier forsker.

BEVÆPNET: For rundt to uker siden bestemte Politidirektoratet at politi over hele landet skal bære våpen på større arrangementer og folkeansamlinger under årets 17. mai-feiring. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BEVÆPNET: For rundt to uker siden bestemte Politidirektoratet at politi over hele landet skal bære våpen på større arrangementer og folkeansamlinger under årets 17. mai-feiring. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For rundt to uker siden bestemte Politidirektoratet at politi over hele landet skal bære våpen på større arrangementer og folkeansamlinger under årets 17. mai-feiring.

I alle de store byene skal politiet være bevæpnet på nasjonaldagen. I mindre byer og tettsteder er det opp til politimesteren å vurdere om det skal være væpnet politi, og flere har sagt ja til 17. mai-bevæpning av politiet.

Bevæpnet i Arendal og på Voss

I Innlandet politidistrikt skal innsatspersonell som jobber i tilknytning til barnetogene, være bevæpnet.

- Som flere steder i fjor, vil innsatspersonell som jobber i tilknytning til barnetogene, være bevæpnet. Slik bevæpning tas i bruk i større grad enn tidligere ved at denne praksisen nå gjennomføres i hele landet, sier politimester Johan Brekke.

I Agder skal alle politifolk som er sertifisert for å bære våpen, gjøre det, melder Agderposten. I Møre og Romsdal skal innsatspersonell som er til stede på 17. mai, være bevæpnet, ifølge Sunnmørsposten.

Øst politidistrikt opplyser til Østlandets Blad at alle politifolk i operativ tjeneste trolig vil bære våpen, mens i Finnmark skal bevæpnet politi være til stede i deler av fylket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer