Sikkerheten skjerpes ytterligere på Lillestrøm

LILLESTRØM/OSLO (Dagbladet :på nettet): Eksplosjonsfaren er i natt meget stor på Lillestrøm stasjon, og både ambulanser og ambulansehelikopter er satt i høyeste beredskap. Politiet frykter en katastrofe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første forsøket på å tømme den brennende tankvogna på Lillestrøm var mislykket. Eksperter prøvde å slukke flammene med vann og skum, men klarte det ikke, opplyser politiet på Romerike.

Dagbladet :på nettet er på ulykkesstedet, og politiet kunne like over midnatt bekrefte at alt av ambulanser er satt i høyeste beredskap. Det samme er ambulansehelikopter ved Sentralsykehuset i Akershus.

Både journalister, fotografer og alle andre som har vært i nærheten av brannstedet har nå fått beskjed om å trekke enda lenger unna.

Politiet frykter at den brennende gasstanken skal eksplodere dersom det går hull på tanken.

Politiet har sent i kveld og i natt også opprettet en rekke nye «sjekkposter» for å hindre at folk tar seg inn i det avsperrede området som også er blitt utvidet.

Flere personer prøvde rundt midnatt å komme seg inn til sine boliger innenfor sperringene, men alle ble blankt avvist av politiet.

Det var etter at de svenske ekspertene undersøkte de to tankvognene på Lillestrøm at situasjonen ble betegnet som dramatisk forverret. De svenske ekspertene ba om at området måtte ryddes for alt personell, og politi og brannvesen bekreftet at eksplosjonsfaren var stor.

Ekspertene tok seg i kveld med fare for egne liv helt frem til den brennende vogna, og de fant store sprekker i sveisesømmen i den ene tanken.

Dersom det går hull på tanken, kan det bety en enorm eksplosjon som vil ryste hele Lillestrøm.

Oppdagelsen ble gjort i forbindelse med at ekspertene skulle tappe propanen i den brennende godsvogna. Temperaturen ble målt og innholdet i den brennende tankvogna sjekket. Det ble gjort like etter at det ble mørkt i kveld.

Deretter hadde beredskapsgruppen et møte der de tok stilling til den videre utviklingen, trinn for trinn.

Dagbladet :på nettet følger utviklingen.

Ambulansepersonell har stått stand-by like ved Lillestrøm stasjon i hele dag.
Det har brent i togvognen helt siden kollisjonen natt til onsdag.
Ved midnatt brenner det mer enn noen gang før i det kolliderte toget.
Politiet rekvirerte et pansret personellkjøretøy fra Forsvaret i forbindelse med tømmingen av propantanken.