Sikkerhetsbrudd rammer hundretusener

Banker i USA trolig utsatt for det største datatyveriet noensinne i bankhistorien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bank of America Corporation og Wachovia Corporation er noen av bankene i USA som nå bekrefter at over 670 000 kunder er rammet av stjålet kontoinformasjon. Secret Service blir trolig involvert i etterforskningen, melder CNN.

Falsk identitet 

Bankansatte solgte kontoinformasjon ulovlig til en mann som identifiserte seg som Orazio Lembo. Politiet forteller at mannen angivelig drev et innsamlingsbyrå.

Datatyveritet er trolig det største i bankhistorien. Politisjefen i Hackensack politidistrikt tror antall rammede vil stige til næremere én million, særlig fordi mange kunder har flere kontoer.

I følge politidistriktets pressemelding skal informasjon om kunders kontonummer og banksaldo ha blitt solgt til Lembo, som videre solgte dataene til innsamlingsbyråer.


Store banker 
Det er snakk om sikkerhetsbrudd i noen av USAs største banker. Bank of America, landets nest største bank, har registrert 60 000 kunder med tyveriproblemet. Wachovia Corporation melder om 48 000 rammede kunder.

Flere tiltalt
I New Jersey forrige måned ble ni personer arrestert og tiltalt for medvirking til datatyveriet. Sju bankansatte og Lembo er blant disse. Alle jobbet innen DRL Associates - det falske innsamlingsbyrået. En tiende person ble arrestert senere. Etterforskningen har vist at Lembo betalte 10 dollar for hvert navn, og overbeviste de bankansatte om at de ikke ville bli oppdaget.

Tjente mange millioner
 

Politiet tror Lembo har tjent mange millioner dollar på tyveriet de siste fire årene. Informantene hans skal ha tjent inn mange titusener.