Sikkerhetsekspert: 
- Sperringene i Nice var åpenbart ikke tilstrekkelige

Det var vanskelig å stoppe lastebilen som kjørte i høy hastighet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mange har lurt på hvordan det var mulig for en stor lastebil å kjøre minst to kilometer inn i folkemengden, i det avsperrede området på Promenade des Anglais, på den franske nasjonaldagen.

Men torsdag kveld skjedde det altså. Til nå er 84 bekreftet døde og mange er alvorlig skadet. Blant de døde skal det være et titalls antall barn.

- Kjørte gjennom en sperring

En mann i det franske fagforeningen for politi Alliance, sier til det franske nettstedet France Info at det var vanskelig å stoppe lastebilen som kjørte i høy hastighet.

- Det er veldig vanskelig å stoppe en lastebil som kjører i full fart og som ikke nøler med å knuse mennesker, kvinner og barn, sier han.

Lastebilen kjørte gjennom en sperring, påpeker han, og sier at det både var lokalt og nasjonalt politi til stede på strandpromenaden, i tillegg til private sikkerhetsvakter.

- 14. juli er en symbolsk dag for franskmenn. Men at det bare skal være en person som står bak, har virkelig skapt undring i Nice, sier han til nettstedet.

- Sperringene var åpenbart ikke tilstrekkelige

Daglig leder i sikkerhetsfirmaet Aeger group, Jan Helge Flesvik, mener at det ikke er gitt at det hadde hjulpet med mer sikkerhetspersonell eller politi på området, når lastebilen først var kommet inn på strandpromenaden i Nice.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer