Flydramaet på Kjevik:

Sikkerhetsleder ut mot Luftfartstilsynet: - Hadde ikke grunnlag for å konkludere

Luftfartstilsynet understreker at de ikke konkluderte om hendelsen på Kjevik, men ga en foreløpig uttalelse.

FØLGER OPP: Avdelingsleder i Luftfartstilsynet, Jan Petter Steinland, sier at de vil følge opp hendelsen på Kjevik. Flyet på bildet er flyet som var involvert i hendelsen. Foto: Arrotta Matteo / Flickr
FØLGER OPP: Avdelingsleder i Luftfartstilsynet, Jan Petter Steinland, sier at de vil følge opp hendelsen på Kjevik. Flyet på bildet er flyet som var involvert i hendelsen. Foto: Arrotta Matteo / Flickr Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For et par uker siden ble en hendelse med et Norwegian-fly på Kjevik omtalt i media. Nå mener leder for sikkerhetskomiteen i Norsk pilotforbund, Andrè Skandsen, at det virker som om ikke Luftfartstilsynet tar saken nok på alvor.

Til Dagbladet sa avdelingsleder for Luftfartstilsynet, Jan Petter Steinland, at hendelsen var alvorlig, men at det ikke var noen reell fare for sikkerheten til passasjerene. I tillegg sa han at flyets varslingssystemer fungerte som de skulle.

- Bare en side av saken

Skandsen er kritisk til hvordan de kan gå ut så tidlig med en slik uttalelse, og hevder at Luftfartstilsynet ikke har grunnlag for å komme med en slik konklusjon.

- De har bare pilotenes og kabinbesetningens forklaringer og det er på en måte bare en side av saken. Hvordan kan tilsynet være sikker på at Go2Sky ikke prøver å minimere omtalelse av hendelsen, spør Skandsen retorisk.

Statens havarikommisjon for luftfart har bestemt seg for å gjøre en forundersøkelse av hendelsen, og vil vurdere om de skal starte full undersøkelse av den. I den anledning skal de, ifølge Skandsen, ha hentet inn lydlogger av kommunikasjonen mellom lufttrafikktjenesten og piloter, i tillegg til radarutskrift av flyets bevegelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer