Sikkerhetsmessa i Oslo ranet

Raneren hadde bestemt seg for å gjøre sitt livs kupp. Tidligere i dag brøt han seg inn i sikkerhetsmessa på Sjølyst. En Securitas-vekter ble påsatt håndjern, før raneren flyktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmannen slo til ved 06-tida i dag , før messa åpnet. En Securitas-vekter rykket ut, trolig på grunn av en innbruddsalarm i messelokalene. Inne på området la han merke til en person som ruslet rundt. Vekteren trodde det var messas vaktmester. I stedet ble han stående ansikt til ansikt med det som trolig er Norges frekkeste ransmann.

- Da vekteren skulle ta kontakt, truet gjerningsmannen med et håndvåpen. Det var trolig en pistol. Vekteren ble påsatt håndjern, og gjerningsmannen rømte fra åstedet, sier vaktleder Reidun Fjeldberg ved Kriminalvakta i Oslo.

Ingen pågrepet

Politiet har et dårlig signalement av gjerningsmannen.

- Han hadde på seg finlandshette, og bar håndvåpen. Mer vet vi ikke nå, sier Fjeldberg.

- I utgangspunktet var det snakk om innbrudd, men siden vekteren ble satt ute av spill, vurderer vi det som ran, sier hun.

Det er foreløpig uklart hva raneren fikk med seg. Ingen er foreløpig pågrepet for ranet.

Trygghet

Utstillerne på Sikkerhetsmessen SAFE-SEC 99 i Sjølystsenteret i Oslo har blant annet spesialisert seg på forebygging av innbrudd, og service for å sikre «trygghet for samfunn og den enkelte».

149 spesialister, deriblant Securitas, Falken, Vakt-Service, Safety og Security Service, Norsk Sikkerhetstjeneste, Karotek Security Systems, Kvalitet & Sikkerhet, Bedrifts-Sikkerhet og Alarmgrossisten TeleTec er blant utstillerne på messa.

Sikkerhetsmessa er den åttende i rekken. Det er 14 år siden den ble arrangert for første gang.

Sikkerhetsmessas motto? «En samlet sikkerhetsbransje skaper et tryggere samfunn».