Sikkerhetsrådet: - Stans Gazaoperasjoner straks

Må løse den humanitære krisen i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd krever øyeblikkelig stans i alle militære operasjoner på Gazastripen. Partene i konflikten må i stedet løse den humanitære krisen i området, heter det i en erklæring.

Kroatias FN-ambassadør Neven Jurica leste søndag opp teksten i en ikkebindende uttalelse fra Sikkerhetsrådets 15 medlemsland. I teksten nevnes verken Israel eller islamistbevegelsen Hamas, som har regjeringsmakten i Gaza, ved navn.

- Sikkerhetsrådets medlemmer uttrykker sin alvorlige bekymring over situasjonen i Gaza. De ber om at alle voldshandlinger umiddelbart bringes til opphør, og at partene straks stanser sin militære virksomhet, het det i uttalelsen.

Den krever videre at det blir slutt på rakettangrepene mot Israel fra Gaza, og at befolkningen i Gaza straks får humanitær hjelp. Ifølge nyhetsbyrået AFP bygger teksten på et russisk kompromissforslag som kunne godtas av de arabiske landene.

Lørdag ble minst 230 mennesker drept i en serie israelske flyangrep mot Hamasmål i Gazastripen. Israels forsvarsminister Ehud Barak har sagt at landet kan komme til å sette i verk en bakkeoperasjon i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer