Sikkerhetsrådet: - Stans Gazaoperasjoner straks

Må løse den humanitære krisen i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd krever øyeblikkelig stans i alle militære operasjoner på Gazastripen. Partene i konflikten må i stedet løse den humanitære krisen i området, heter det i en erklæring.

Kroatias FN-ambassadør Neven Jurica leste søndag opp teksten i en ikkebindende uttalelse fra Sikkerhetsrådets 15 medlemsland. I teksten nevnes verken Israel eller islamistbevegelsen Hamas, som har regjeringsmakten i Gaza, ved navn.

- Sikkerhetsrådets medlemmer uttrykker sin alvorlige bekymring over situasjonen i Gaza. De ber om at alle voldshandlinger umiddelbart bringes til opphør, og at partene straks stanser sin militære virksomhet, het det i uttalelsen.

Den krever videre at det blir slutt på rakettangrepene mot Israel fra Gaza, og at befolkningen i Gaza straks får humanitær hjelp. Ifølge nyhetsbyrået AFP bygger teksten på et russisk kompromissforslag som kunne godtas av de arabiske landene.

Lørdag ble minst 230 mennesker drept i en serie israelske flyangrep mot Hamasmål i Gazastripen. Israels forsvarsminister Ehud Barak har sagt at landet kan komme til å sette i verk en bakkeoperasjon i området.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer