Luftangrepet mot Syria

Sikkerhetsrådet avviste å fordømme Syria-angrepet

Russlands forslag til resolusjon ble nedstemt.

GIKK HARDT UT: Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia kom med nye beskyldninger mot USA og deres allierte. Foto: Hector Retamal / AFP / NTB Scanpix
GIKK HARDT UT: Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia kom med nye beskyldninger mot USA og deres allierte. Foto: Hector Retamal / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Etter en lang debatt stemte Sikkerhetsrådet over Russlands forslag til resolusjon - som fordømmer «aggresjonen mot Den syriske arabiske republikk fra USA og deres allierte, i strid med internasjonal lov og FN-pakten».

Forslaget ble med stort flertall nedstemt. Av de 15 landene i rådet stemte bare Russland selv, samt Kina og Bolivia, for. Fire medlemsland avsto fra å stemme, ifølge CNBC News.

For å få resolusjonsforslaget igjennom måtte ni land ha stemt for. I tillegg måtte ingen av de fem faste medlemslandene i rådet ha brukt vetoretten.

(Dagbladet): FNs sikkerhetsråd kom klokka 17 norsk tid sammen til et hastemøte for å drøfte nattas angrep mot regjeringsmål i Syria, utført av USA og allierte.

Det er Russland, Bashar al-Assad-regimets allierte, som har innkalt til møtet. De ønsker at rådet fordømmer «aggresjonen» mot Syria, ifølge et utkast til resolusjon som nyhetsbyrået AFP har sett.

Det er svært lite sannsynlig at rådet fatter et slikt vedtak. De faste medlemmene, USA, Russland, Frankrike, Storbritannia og Kina, står på ulike sider i konflikten, og alle har vetorett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer