Sikkerhetsrådet holder hastemøte om Aleppo

FNs sikkerhetsråd vil onsdag holde hastemøte om situasjonen i den syriske byen Aleppo, der flere hundre mennesker er drept de siste ukene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia og Frankrike ba om møtet i Sikkerhetsrådet, selv om Russland hevder at en ny våpenhvile for Aleppo kan komme på plass i løpet av få timer. Frankrikes FN-ambassadør François Delattre beskriver Aleppo som et «martyrsentrum for motstand» mot den syriske lederen Bashar al-Assad.

- Byen har vært under konstant bombardement siden 2012. Aleppo står i brann, og det er helt avgjørende at vi prioriterer dette presserende problemet, påpekte Delattre tirsdag.

Sikkerhetsrådet, som består av 15 medlemsland, vil bli forelagt en rapport fra FNs sjef for politiske saker om krisen i Aleppo, hvor 19 mennesker mistet livet i et rakettangrep mot et sykehus tirsdag.

Samme dag uttalte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at de jobber for å få til en enighet om å stanse kampene i byen.

- Jeg håper at en slik beslutning vil bli kunngjort i nær framtid, kanskje til og med i løpet av de neste få timene, sa Lavrov etter et møte med FNs Syria-utsending Staffan de Mistura.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram