Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sikkerhetsrådet møtes om Kosovo

FNs sikkerhetsråd skal møtes i kveld for å diskutere en resolusjon om fredsplanen for Kosovo, opplyser rådets leder, Jagne Baboucarr-Blaje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksministre fra G8-landene - Russland og de sju største vestlige landene - var i dag samlet i Bonn for å prøve å bli enige om et utkast til FN-resolusjon.

Italias utenriksminister Lamberto Dini sa i ettermiddag at de åtte landene var så godt som enige. Men hans russiske kollega Igor Ivanov truet med at Russland ikke ville støtte resolusjonen dersom ikke NATO tar pause i bombingen av Jugoslavia.

Den jugoslaviske regjeringen kom i ettermiddag med en sterk oppfordring til Sikkerhetsrådet om fortgang i arbeidet med å få enighet om en resolusjon.

- Med utgangspunkt i FNs viktige rolle i arbeidet med å løse Kosovo-krisen, forventer vi at Sikkerhetsrådet får fortgang i arbeidet med å få vedtatt en resolusjon om Kosovo, uttalte Jugoslavias utenriksminister, Zivadin Jovanovic, til det offisielle nyhetsbyrået Tanjug.

Finlands president Martti Ahtisaari, som er oppnevnt som EUs spesialutsending til Balkan, deltok i dag på G8-landenes møte i Bonn, og reiste deretter videre til Beijing for å drøfte Kosovo-krisen.

- Vil holde ord

Ahtisaari sier at Slobodan Milosevic fortsatt er innstilt på å oppfylle Kosovo-avtalen. Den finske EU-mekleren ringte idag til Milosevic for å be om fortgang i jugoslavisk tilbaketrekking fra Kosovo.

Ifølge Storbritannias statsminister Tony Blair betyr dette at Milosevic nå er tilbake der han var før samtalene brøt sammen i natt.

- Vi krever fortsatt at han godtar alle NATOs krav, sier Blair.

(NTB-AFP)