Sikkerhetsrådet stemmer over resolusjon

NEW YORK: FNs sikkerhetsråd krever full israelsk tilbaketrekking fra palestinske byer og en umiddelbar våpenhvile mellom partene i en resolusjon det stemmes over lørdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videre heter det at «rådet uttrykker dyp bekymring over den alvorlige utviklingen i situasjonen, deriblant de siste selvmordsaksjonene i Israel og det militære angrepet mot hovedkvarteret til den palestinske presidenten.»

FNs generalsekretær Kofi Annan har selv vært involvert i utarbeidelsen av teksten med Sikkerhetsrådets president, Norges FN-ambassadør Ole Petter Kolby.

Sikkerhetsrådet skriver videre at begge parter må samarbeide med USAs spesialutsending til Midtøsten Anthony Zinni for å iverksette Tenet-planen.

Rådet gjentar kravet i resolusjonen fra 12. mars der de krever en øyeblikkelig stans i «alle voldshandlinger, inkludert alle terrorhandlinger, provokasjoner, ansporelser og ødeleggelser».

Resolusjonen fra 12. mars, som ble fremmet av USA, var historisk i det at den for første gang tok til orde for en opprettelsen av en egen palestinsk stat.

NTB