Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sikkerhetsrådet vedtok Syria-resolusjon

Støttet fredsplan.

KRIGEN I SYRIA: Store deler av Aleppo er lagt i grus på grunn av krigen som har vart i seks år. Foto: Omar Sanadiki / Reuters / NTB Scanpix
KRIGEN I SYRIA: Store deler av Aleppo er lagt i grus på grunn av krigen som har vart i seks år. Foto: Omar Sanadiki / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd stemte lørdag for en resolusjon som slutter opp om den russisk-tyrkiske fredsplanen for Syria.

Sikkerhetsrådets møte startet klokka 17 lørdag norsk tid.

Russland og Tyrkia sendte våpenhvileavtalen og utkastet til resolusjon til medlemmene i Sikkerhetsrådet torsdag kveld. Etter lukkede samtaler i Sikkerhetsrådet fredag morgen, sendte den russiske FN-ambassadøren Vitalij Tsjurkin ut et revidert utkast til resolusjon. Han oppfordret rådets medlemmer til å støtte resolusjonen.

Russland ønsket at våpenhvileavtalen, som trådte i kraft natt til fredag, skulle bli forankret i en FN-resolusjon.

Det har blitt meldt om flere trefninger, men avtalen har i all hovedsak blitt overholdt. Hvis avtalen overholdes, vil det være et gjennombrudd i Syria-konflikten som startet i 2011. Siden har en kvart million mennesker blitt drept og over 13,5 millioner personer fått behov for umiddelbar hjelp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!