Sikkerhetssamtalene over i Midtøsten

Israelske og palestinske utsendinger hadde sikkerhetssamtaler til langt ut i de små timer natt til i dag, før de gikk hver til sitt uten å si ett ord etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet fant sted i utkanten av Tel Aviv, i boligen til USAs ambassadør Martin Indyk, meldte den israelske hærens radiostasjon.

Et tilsvarende møte forrige onsdag ga ingen resultater, og endte med at israelske soldater skjøt mot bilene til de palestinske representantene da de var på vei tilbake til Gaza.

Dette fikk palestinerne til å avlyse et møte som var planlagt mandag, og de siste dagers israelske operasjoner i de palestinske områdene har ikke styrket håpet om en snarlig slutt på volden.

I går kjørte israelske stridsvogner og bulldosere inn i den palestinsk flyktningleiren Khan Yunis på Gaza-stripen, og raserte 11 hus og en rekke olivenlunder. To palestinere ble drept og 25 ble såret under angrepet.

En nær medarbeider av palestinernes president Yasser Arafat, Nabil Abu Rudeineh, slo fast at onsdagens angrep var en alvorlig opptrapping av konflikten.

Israels forsvarsminister Binyamin Ben Eliezer begrunnet operasjonen med at det var skutt mot en jødisk bosetting fra flyktningleiren, og sa videre at Israel ville tvinge palestinerne tilbake til forhandlingsbordet med makt.

Over 470 mennesker er drept siden det palestinske opprøret startet for seks måneder siden, og over 10.000 palestinere er såret av israelske kuler.

(NTB)