Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sikkerhetsstyrker gikk til angrep - drepte minst 12 turister i Egypt

Mexicos president krever gransking.

FORDØMMER: Mexicos president Enrique Peña Nieto krever en granskning etter at turister ble drept i Egypt. Foto:  Jazmin Adrian/Demotix/Corbis
FORDØMMER: Mexicos president Enrique Peña Nieto krever en granskning etter at turister ble drept i Egypt. Foto: Jazmin Adrian/Demotix/Corbis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Egyptiske sikkerhetsstyrker har ved en feil drept minst 12 turister i landet. Det melder BBC og Reuters.

Ifølge flere medier skulle sikkerhetsstyrkene gå til angrep mot terrorister - men endte opp med å drepe minst 12 personer.

Minst to av de drepte er turister fra Mexico, opplyser landets myndigheter.

- Mexico fordømmer disse handlingene mot våre innbyggere og krevde at regjeringen i Egypt gjør en grundig undersøkelse av hva som skjedde, skriver Mexicos president Enrique Peña Nieto på Twitter i natt norsk tid.

Ti personer skal også være skadd.

Hendelsen skjedde under en aksjon i ørkenen vest i landet. Ifølge BBC var det i Wahat-området.

- Feiltakelse Innenriksdepartementet i Egypt bekrefter hendelsen.

- En felles politi- og militærstyrke jaget «terroristelementer» i et oaseområde i den vestlige ørkenen, da de ved en feiltakelse skjøt mot terrengbiler som tilhørte en gruppe mexicanske turister, heter det i en uttalelse.

- Hendelsen førte til at 12 mexicanere og egyptere ble drept. I tillegg er ti sårede sendt til sykehus.

Populært sted Området hvor turistene ble beskutt, er svært populært blant besøkende til landet, men det er også skjulested for militante islamister, ifølge NTB.

I forrige måned ble en kroatisk statsborger som jobbet for et fransk firma, halshugget av den egyptiske grenen av gruppen Islamsk stat (IS) i området. IS i Egypt har også gjennomført en rekke angrep mot sikkerhetsstyrkene i landet.

Dagbladet kommer med mer.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media