Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sikkerhetsstyrker omringer Brasils ambassade i Honduras

Den avsatte presidenten Manuel Zelaya har søkt tilflukt der.

I BEREDSKAP: Sikkerhetsstyrker på vakt ved den brasilianske ambassaden i Honduras. Foto: ESTEBAN FELIX/AP/SCANPIX
I BEREDSKAP: Sikkerhetsstyrker på vakt ved den brasilianske ambassaden i Honduras. Foto: ESTEBAN FELIX/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Sikkerhetsstyrker har omringet Brasils ambassade i Honduras, hvor den avsatte presidenten Manuel Zelaya har søkt tilflukt, melder AP.

Tåregass
Ifølge BBC News har politiet skutt flere tåregassgranater, hvorav flere har landet inne på ambassadeområdet.

Inne i ambassaden hevder Zelaya at politiet forbereder seg på å storme ambassaden.

- Jeg ser mer omfattende voldshandlinger komme, sier Zelaya til den venezuelanske TV-kanalen Telesur.

TÅREGASS: Zelaya-tro demonstranter forsøker å skjerme seg mot tåregassen. Foto: EDGARD GARRIDO/REUTERS/SCANPIX
TÅREGASS: Zelaya-tro demonstranter forsøker å skjerme seg mot tåregassen. Foto: EDGARD GARRIDO/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Støttespillere av Zelaya har holdt demonstrasjoner rundt ambassaden, men demonstrasjonene er nå brutt opp av politiet.

Så langt er det ikke meldt om arrestasjoner eller skadde.

- Området rundt ambassaden er under myndighetenes kontroll, stadfester sikkerhetsdepartementets talsmann Orlin Cerrato overfor AP.

Portforbud
Myndighetene avviser at det er planer om å storme ambassaden; en polititalsperson sier ifølge BBC News at det bare er snakk om å spre demonstrantene.

GJEMMER SEG: Honduras' avsatte president Manuel Zelaya har søkt tilflukt i Brasils ambassade etter at han kom tilbake til hjemlandet i går. Foto: ORLANDO SIERRA/AFP/SCANPIX
GJEMMER SEG: Honduras' avsatte president Manuel Zelaya har søkt tilflukt i Brasils ambassade etter at han kom tilbake til hjemlandet i går. Foto: ORLANDO SIERRA/AFP/SCANPIX Vis mer

Det er portforbud i hovedstaden Tegucigalpa i forbindelse med den avsatte presidentens tilbakekomst til byen - men flere tusen har trosset forbudet og strømmet ut i gatene.

Ifølge myndighetene gjelder portforbudet fram til i kveld.

Manuel Zelaya ble avsatt 28. juni i år, i et kupp mange land har fordømt som illegalt. Den midlertidige lederen for det mellomamerikanske landet, Roberto Micheletti, krever at han blir stilt for retten, og myndighetene krever ham utlevert fra ambassaden.

EU oppfordrer til en stans i den tre måneder lange fastlåste konflikten og ber partene komme sammen ved forhandlingsbordet.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling