Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sikkerhetsutstyret smeltet i tunnelen

Nødlyset som skulle advare bilister mot brann i Seljestadtunnelen ble ikke tent. To personer ligger fortsatt på sykehus etter gårsdagens tunnelbrann i Odda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av sikkerhetssystemet i tunnelen sviktet under brannen som oppsto etter en kjedekollisjon i går kveld. Nå vurderer direktoratet for brann- og eksplosjonsvern (DBE) å granske brannen. Etterforskere fra Hardanger politidistrikt jobber nå med å finne årsaken til brannen.

Statens vegvesens veitrafikksentral i Bergen greide ikke å skru på det røde nødlyset under brannen i Seljestadtunnelen. Lyset er plassert ved tunnelinngangen og skal varsle trafikantene om at det er farlig å kjøre inn. Veitrafikksentralen klarte heller ikke å kontrollere ventilasjonsanlegget i tunnelen.

- Årsaken var ganske enkelt at kablene ble ødelagt av den intense varmen, sier brannsjef Svenn Berglie til NTB. Han er ikke fornøyd med sikkerheten i tunnelene.

Det er derimot fungerende veisjef i Hordaland, Øivind L. Søvik.

- De tunnelene vi har i dag er utstyrt i samsvar med regelverket vi har på området. Sikkerheten er i dag mye bedre enn den var før, sier han til TV2.

Tyveri eller brann?

- Vi fikk en indikasjon på at en dør til et av skapene der brannslokkingsapparatene blir oppbevart ble åpnet. En slik melding trenger ikke være noen indikasjon på at det brenner - det kan like gjerne være snakk om et tyveri, sier Eli Solberg, som var på vakt ved Vegtrafikksentralen i Bergen da brannen oppsto ved 21-tida i går kveld.

Tvilen forsvant imidlertid raskt da en kvinne ringte inn og varslet om at det brant i tunnelen.

-Da vi forsøkte å skru på det røde lyset, fikk vi bare en feilmelding. Systemet virket ikke. Vi klarte heller ikke å kontrollere ventilasjonsanlegget i tunnelen. Dette siste kan imidlertid brannvesenet gjøre på stedet, sier Solberg.

Seks biler, én trekkvogn og én motorsykkel var inne i tunnelen da brannen startet. Fem av bilene og trekkvognen tok fyr.

De fire pasientene som var innlagt på Haukeland sykehus i Bergen etter brannen ble utskrevet i formiddag. To personer ligger fortsatt til observasjon ved Fylkessjukehuset i Odda. De to, en kvinne på 29 og en mann på 30 år, har pådratt seg lettere skader og blir trolig liggende til observasjon et par dager.

(Dagbladet.no)

KATASTROFEALARM: Det ble slått full katastrofealarm da det begynte å brenne i Seljestad-tunnelen i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media