- Sikkerhetsvakt funnet skutt i den svenske statsministerboligen

Stor utrykning til Sagerska palatset i Stockholm, mann bekreftet død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenske medier melder at en av statsministerens sønner var til stede i statsministerboligen da en mann tok sitt liv tidligere i dag. Sønnen er nå avhørt av politiet som vitne, skriver Aftonbladet.

En rekke politibiler og ambulanser rykket tidligere i dag ut til Sagerska palatset, og området rundt bygningen i det sentrale Stockholm ble sprerret av. Mannen ble funnet hardt skadd inne i huset.

I 14.30-tida bekreftet politiet at mannen er død.

Reinfeldt uskadd Det er foreløpig ikke bekreftet hvem den døde personen er, men Aftonbladet skrev tidlig at vedkommende ikke er identisk med statsminister Fredrik Reinfeldt - ettersom Reinfeldt befant seg i Aftonbladets redaksjonslokaler da meldingen om hendelsen kom inn til politiet klokka 13.11.

- Reinfeldt har det bra, sier hans talskvinne Roberta Alenius til Expressen.

Etter hva avisa erfarer, dreier det seg om en av Reinfeldts sikkerhetsvakter som har pådratt seg skuddskader. Både Expressen og Aftonbladets opplysninger tilsier at mannen selv har påført seg skadene.

Vil ikke bekrefte Stockholms-politiet vil foreløpig verken bekrefte eller avkrefte opplysningene om en skyteepisode, eller den dødes rolle.

- Det jeg vet, er at det ikke er noen livvakt, og heller ikke noen som har med Riksdagen eller regjeringen å gjøre. Men det er heller ikke noe rart ved at han befant seg i huset, sier polititalskvinne Towe Hägg til Dagbladet.

Hun forteller at den døde hadde et adgangskort til bygget hvor han ble funnet i 13.10-tida.

- Men vi går ikke inn på detaljer om hva han gjorde der, sier hun.

- Sagerska er jo delvis bolig, delvis andre ting, påpeker Reinfeldts talskvinne Alenius.

Vil ikke kommentere Hun vil ikke kommentere opplysningene om Reinfeldts sønn overfor Aftonbladet.

- Det er ingenting jeg kjenner til, og det handler om mindreårige barn, så selv om jeg hadde kjent til noe, hadde jeg ikke sagt det, sier hun.

- Har statsministeren noen kommentar til det som har skjedd?

- Nei, det berører ikke ham eller hans familie.

Etterforskning Ifølge polititalskvinne Hägg tyder ingenting på at noe kriminelt er skjedd i statsministerboligen, men politiet har likevel iverksatt tekniske undersøkelser i huset.

- Det er ingen tegn til innbrudd, men vi er fortsatt på stedet og prater med dem som var i nærheten da mannen døde, sier talskvinnen.

Hun kan foreløpig ikke si noe om hvordan han ble funnet.

Det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo) er foreløpig ikke koblet inn i saken, opplyser deres talskvinne Sirpa Franzén til Expressen. Hun avviser også at den døde er ansatt i Säpo.

Dagbladet følger saken.

SPERRET AV: Omårdet rundt Sagerska palatset er sperret av, og det er stor politiaktivitet på stedet. Foto: EXPRESSEN
SPERRET AV: Omårdet rundt Sagerska palatset er sperret av, og det er stor politiaktivitet på stedet. Foto: EXPRESSEN Vis mer