Sikkerhetsvakt Grzegorz hylles etter denne redningsaksjonen

Reaksjoner i verdensklasse sørger for myk landing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kunne gått riktig ille da en uoppmerksom far plasserte guttungen på benken ved sikkerhetssjekken på Katowice-flyplassen i Polen, mens han selv tok på seg jakka og ordnet med bagasjen.

Guttungen mistet balansen og falt mot gulvet med hodet først, men takket være en utrolig redningsaksjon fra en sikkehetsvakt endte det uten verken skader, gråt eller jammer, skriver polske tvn24.

Kaster seg fram Sikkerhetsvakt Grzegorz Paczko ser nemlig hva som skal til å skje og kaster seg så lang han er for å fange barnet før det treffer bakken.

- Jeg så først at han var litt ustø. Så begynte hodet hans å lene seg til siden. Da skjønte jeg at det kunne gå riktig ille. Jeg sto fire-fem meter fra situasjonen og jeg skjønte at jeg ikke ville rekke å fange barnet før det falt, så jeg kastet meg langs gulvet med armene strukket ut foran meg. Jeg klarte det! sier Pazcko til tvn24.

Episoden skjedde 23. november, men overvåkningsbildene ble sluppet av flyplassen i går og publisert av tvn24. På videoen kan man se at moren kommer styrtende til og tar over barnet, mens faren gjør seg ferdig med å kle på seg.

- Advarsel Grzegorz Paczko hylles nå for sin utrolige reaksjonsevne. Flyplassen ønsker også å advare foreldre som kanskje har litt for mye å tenke på når de skal gjennom sikkehetskontrollen.

- Du kan aldri forutse hva et så lite barn vil gjøre, så dette er en advarsel til alle foreldre, sier Cezary Orzech, pressetalsmann ved flyplassen i Katowice.

Hvis barnet hadde falt i bakken med hodet først, ville sikkerhetsreglene på flyplassen gjort at barnet måtte bli grundig undersøkt av lege før det kunne reise. Den lille familien ville dermed mistet flyet sitt, opplyser Orzech.