BRANN: Det brant kraftig i et kjøpesemnter i Kemerovo i dag. 64 personer er bekreftet døde i brannen. Foto: Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP
BRANN: Det brant kraftig i et kjøpesemnter i Kemerovo i dag. 64 personer er bekreftet døde i brannen. Foto: Russian Ministry for Emergency Situations photo via APVis mer

- Sikkerhetsvakt slo av brannalarmene på russisk kjøpesenter

Russiske myndigheter har startet etterforskning av brannen, som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag

En sikkerhetsvakt slo ifølge politiet av brannalarmene på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Sibir, der 64 personer er bekreftet døde i brannen.

Nødutgangene ble også blokkert av én eller flere personer, ifølge det russiske politiet.

Russiske myndigheter har startet etterforskning av brannen, som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag. 13 personer ble funnet omkommet inne i kinosalen.

Brannen oppsto i en uke med skolefri i området. Kjøpesenteret skal ha vært fullt av barn. Ifølge BBC skal 41 barn være savnet.

Ti mennesker er lagt inn på sykehus med skader etter brannen.

Guvernøren i regionen, Aman Tulejev, bekrefter overfor nyhetsbyrået Tass at de vil gi familiene til de omkomne over 130.000 kroner hver i erstatning.

- Jeg har truffet en beslutning om at hver familie som har mistet ett medlem vil motta en million rubler i kompensasjon. Hvis det er to, Gud forby, så blir det to millioner rubler, sier han.

(NTB)