Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sikkerhetsvakt slo av brannalarmene på russisk kjøpesenter

Russiske myndigheter har startet etterforskning av brannen, som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag

BRANN: Det brant kraftig i et kjøpesemnter i Kemerovo i dag. 64 personer er bekreftet døde i brannen. Foto: Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP
BRANN: Det brant kraftig i et kjøpesemnter i Kemerovo i dag. 64 personer er bekreftet døde i brannen. Foto: Russian Ministry for Emergency Situations photo via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sikkerhetsvakt slo ifølge politiet av brannalarmene på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Sibir, der 64 personer er bekreftet døde i brannen.

Nødutgangene ble også blokkert av én eller flere personer, ifølge det russiske politiet.

Russiske myndigheter har startet etterforskning av brannen, som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag. 13 personer ble funnet omkommet inne i kinosalen.

Brannen oppsto i en uke med skolefri i området. Kjøpesenteret skal ha vært fullt av barn. Ifølge BBC skal 41 barn være savnet.

Ti mennesker er lagt inn på sykehus med skader etter brannen.

Guvernøren i regionen, Aman Tulejev, bekrefter overfor nyhetsbyrået Tass at de vil gi familiene til de omkomne over 130.000 kroner hver i erstatning.

- Jeg har truffet en beslutning om at hver familie som har mistet ett medlem vil motta en million rubler i kompensasjon. Hvis det er to, Gud forby, så blir det to millioner rubler, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!