Angrepet i Istanbul:

Sikkerhetsvakta Fatih overlevde bombe-angrepet i Istanbul i desember. I natt ble han drept

Venner minnes en god venn og kollega. 

ANGREP I TYRKIA: En video fra utenfor nattklubben i Istanbul hvor flere har mistet livet i et angrep, viser én av flere mulige gjerningsmenn gå inn. Man kan se skudd i lufta. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 39 personer ble rundt klokka 01.15, tyrkisk tid, drept da en person tok seg inn på en nattklubb i Istanbul og skjøt rundt seg. 69 personer skal være skadd.

Flere av ofrene skal være identifisert. Ifølge den tyrkiske avisa Daily Sabah skal et av ofrene være sikkerhetsvakta Fatih Çakmak.

Han var på jobb da gjerningspersonen ankom nattklubben. Ifølge flere medier var Fatih en av de første som ble drept.

En video av det som skal være den angivelige gjerningspersonen viser at vedkommende skjøt vilt rundt seg på vei inn på det populære utestedet.

Overlevde bombeangrep

Ifølge den tyrkiske avisa er ikke dette første gang at Fatih Çakmak opplever terror.

Avisa skriver at Çakmak var tilstede på Besiktas-kampen da en bombe eksploderte utenfor en fotballstadion i Istanbul 10. desember i fjor.

Eksplosjonene fant sted utenfor Besiktas' hjemmestadion Vodafone Arena, ikke langt fra Taksimplassen. Eksplosjonene skjedde kort tid etter fotballkampen mellom Besiktas og Bursaspor. 38 mennesker ble drept og 155 ble såret i angrepet.

Ifølge avisa klarte Fatih å rømme fra stedet uskadd.

Men det tok ikke mer enn 21 dager før han var like ved en ny terrorhandling. Denne gang kom han tragisk nok ikke fra det med livet i behold.

- Vil savne deg

Venner av Fathi skriver på Facebook at de er i sorg over å ha mistet en god venn og kollega. De minnes ham som en bra mann.

- Jeg kommer til å savne deg, bror, skriver en på Facebook.

- Du var en god mann. Hvil i fred, skriver en annen.

Familien til Fatih Çakmak var i morges ved nattklubben for å sørge over tapet av deres sønn og bror, skriver den tyrkiske avisa Sozcu.

- Han var en sikkerhetsvakt her. Han jobbet hardt dag og natt for å skaffe brød på bordet, sier broren til Fatih.

- Massakre

Angrepet i Istanbul i natt er det sjuende på ett år.

Politiet jakter nå «på en terrorist». Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu opplyste tidligere i dag at dette var en terrorhandling.

- Det har vært en massakre. Det er umenneskelig, sa Soylun.

Ifølge innenriksministeren skal 15 av ofrene være utlendinger. Utenriksdepartementet melder at det sannsynligvis ikke er nordmenn involvert.