FORELDRENE TIL KIM WALL: Mor Ingrid Wall og far Joachim Wall. Foto: AFP
/ Angela Weiss
FORELDRENE TIL KIM WALL: Mor Ingrid Wall og far Joachim Wall. Foto: AFP / Angela WeissVis mer

Foreldrene til avdøde Kim Wall snakker ut hos Skavlan:

- Sikkerhetsvakten ga meg bare en stor klem og sa: «Hele det danske folk er med dere»

Én hendelse husker far Joachim Wall spesielt godt.

I august i fjor ble journalisten Kim Wall drept da hun jobbet med en reportasje om den danske ubåtbyggeren og hobbyingeniøren Peter Madsen.

I fredagens Skavlan gjester Kim Walls foreldre for å fortelle om tiden etter det brutale drapet av datteren.

Foreldrene til Kim gjør en uvanlig opptreden ved å stille opp i TV-programmet for å fortelle om alt fra uvisstheten om den først savnede Kim, til sorgen som oppsto da dødsårsaken ble avklart.

Men året foreldrene legger bak seg har også inneholdt trøstende lyspunkter.

Ble stoppet av vakt

Under intervjuet forteller Joachim Wall om en hendelse dagen før Madsens dom ble offentligjort i tingretten. Ingrid og Joachim Wall var på vei til USA for å dele ut en pris til en minnestund for datteren, da de ble stoppet av en vakt på Kastrup.

Sikkerhetsvakten ville si noe, forteller far Joachim i TV-programmet.

- «Stå der! Jeg kjenner deg igjen fra TV og vil bare gi deg en stor klem», sa hun. Og så ga hun meg en klem og sa videre: «du skal vite at hele det danske folk er med dere». Denne episoden sitter fortsatt i minnet og jeg kommer aldri til å glemme det.

Kim Wall-stipendiat

21. november holder Publicistklubben Södra sitt første Kim Wall-stipendiat i Malmö, med støtte og godkjennelse fra familien.

En av de medvirkende er den danske journalisten Anne Kirstine Hermann som var årets mottaker av Kim Wall Memorial Funds reportasjestipend. Hermann jobber med den lange reportasjen i Kim Walls ånd.

Skavlan vises på TV2 klokka 21:25 i morgen, fredag kveld.