Sikkerhetsvaktene fryktet koffert inneholdt bombemateriale

Men lot den slippe gjennom kontrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN/OSLO (Dagbladet.no): Det er duket for en skikkelig oppvask blant sikkerhetspersonalet på Gardermoen, etter kveldens bombealarm.

Vaktene i sikkerhetskontrollen mente at en koffert inneholdt elektroder, organisk materiale og en klokke, noe som ble definert som «bombemateriale».

Likevel klarte de miste kofferten av syne da den kom ut av røntgenkontrollen, slik at mannen som eide den kunne plukke den med seg og rusle rolig bort fra sikkerhetskontrollen.

Skal ikke forekomme

- Vi var ikke raske nok. Akkurat hvordan dette har skjedd, må vi se nærmere på. Men dette skal ikke forekomme, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn til Dagbladet.no i kveld.

Mannen ble fanget opp av overvåkningskameraet i kontrollen, og vekterne gikk rundt i avgangshallen med en A4-print av bildet fra overvåkningskameraet.

Direktør Espen Ettre ved Oslo Lufthavn AS sier til Dagbladet.no at det kan ha vært gjort en tabbe i sikkerhetskotnrollen.

- Jeg kan ikke si at det er gjort noe feil, men det kan ha vært gjort en feiltolkning. Jeg har ikke sett hendelsen selv ennå. Vi skal ta en evaluering etterpå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer