AVHØRES: Vakter ved Stortinget bevitnet en voldtekt utenfor regjeringsbygget. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet
AVHØRES: Vakter ved Stortinget bevitnet en voldtekt utenfor regjeringsbygget. Foto: Sveinung U. Ystad/DagbladetVis mer

Sikkerhetsvakter avhøres etter voldtekt ved Stortinget

Det var ikke lett å se hva som skjedde, mener Oslo-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var en vanskelig vurdering fordi ting skjedde ganske fort, og man må studere videoen ganske nøye for å se at det var et overgrep, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.

Videoen fra Stortingets overvåkingskamera er hovedbeviset mot den voldtektssiktede 15 år gamle asylsøkeren fra Nord-Afrika, som ble løslatt mandag. Han er siktet for å ha hatt seksuell omgang med en kvinne - som anslås å være i 20-årene - og som var ute av stand til å motsette seg dette fordi hun var beruset.

Tirsdag avhøres sikkerhetsvaktene av politiet. Vaktene fulgte med på det som skjedde via overvåkingskameraene, meldte fra til politiet og holdt øye med mannen slik at han ble pågrepet like etter hendelsen. Offeret var da forsvunnet og har ikke tatt kontakt med politiet ennå.

Ifølge stortingsdirektør Hans Brattestå er det politiet som har ansvaret for sikkerheten utenfor Stortinget.

- Men dersom det skjer noe utenfor bygningen og det står om liv og helse, er det naturlig at sikkerhetstjenesten kontakter politiet, og eventuelt griper inn selv. Det kommer an på omstendighetene, sier Brattestå til NTB.

(NTB)