Sikkerhetsvakter rundt Kristin Halvorsen

To sivilkledde sikkerhetsvakter holdt seg i nærheten av SV-leder Kristin Halvorsen da hun deltok i valgkampen på Karl Johans gate i Oslo lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av de andre partitoppene som avsluttet valgkampen samtidig, var gjenstand for noe synlig ekstra sikkerhetsopplegg. Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) hadde de vanlige sikkerhetsfolkene rundt seg, mens finansminister Per-Kristian Foss (H), partiformann Carl I. Hagen (Frp) og partileder Valgerd Svarstad Haugland (KrF) ikke var utstyrt med egne sikkerhetsvakter.

- Jeg regner med at det er noe de gjør for å være på den sikre siden. Det er ingen dramatikk, i det, og jeg lar med ikke forstyrre av at de er der. Jeg tenker ikke på det, sa Kristin Halvorsen.

Politiet var mer synlig enn vanlig lørdag formiddag. I tillegg til de sivilkledde vaktene, var fire uniformerte politifolk hele tiden i nærheten av politikerne.

- PST overleverte en oppdatert trusselvurdering om politikernes sikkerhet til Justisdepartementet torsdag. Vurderingen er gradert og vi kan ikke gjengi detaljer fra denne, sier politiinspektør Tor Hallingstad i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) til NTB.

Han forklarer at det er opp til hvert enkelt politidistrikt å sette i verk konkrete tiltak på bakgrunn av trusselvurderingene.

Politiet i Oslo vil ikke kommentere om noen politikere har fått ekstra vakthold i kjølvannet av PSTs nye trusselvurdering.

NTB