Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sikkert hyggelig der, men uakseptabelt for Krekar

Brynjar Meling varsler rettslige skritt for å stanse tvangsflytting.

Arkivfoto: Bjørn Langsem
Arkivfoto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):UDI bekreftet i ettermiddag at mulla Krekar skal tvangsflyttes til et asylmottak på Kyrksæterøra i Hemne kommune i Sør-Trøndelag. Tettstedet ligger 524 kilometer fra Krekars tidligere bosted på Tøyen i Oslo.

Allerede før beslutningen ble kjent har advokat Brynar Meling varslet at han vil bringe vedtaket inn for retten om Krekar blir forsøkt plassert langt fra Oslo.

- Det er sikkert hyggelige mennesker på Kyrksæterøyra og et greit sted å være, men for mulla Krekar er ikke det et sted som kan aksepteres, sier forsvareren til VG i dag.

Det var i ettermiddag uklart når vedtaket om trøndelagstvangen kan effektueres. Meling hadde i 15-tida ennå ikke fått det formelle vedtaket fra politiet.

- Det gjør det litt vanskelig for meg å kommentere konkret hvordan vi skal følge opp dette, for jeg må gå gjennom vedtaket først. Men det er åpenbart at Kyrkeseterøra er en plassering vi ikke kan godta. Det ligger langt utenfor det som er akseptabel avstand til Oslo, hvor familien hans bor, sier Meling til NTB.