- Sikkert ting jeg kunne ha gjort annerledes

Men angeren holder Støre for seg selv.

MEDIETRØKK: Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener han har forsøkt å redegjøre for sine vurderinger i Tschudi-saken «så pliktskyldig som mulig»: Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MEDIETRØKK: Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener han har forsøkt å redegjøre for sine vurderinger i Tschudi-saken «så pliktskyldig som mulig»: Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dersom jeg hadde gått til Justisdepartementets lovavdeling i 2008 og fått gjennomført en habilitetsvurdering, ville jeg kanskje sluppet en del spørsmål som blir reist nå, uten at det er helt sikkert. Så i det ligger det jo en erkjennelse. Men jeg står inne for min avgjørelse fra den gangen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Dagbladet treffer ham på kontoret i Utenriksdepartementet kort tid etter råkjøret i kontrollhøringen. Støre framstår rakrygget, om enn litt lei av å svare på spørsmål om sitt forhold til milliardærrederen Felix Tschudi.

Det er ting han sikkert kunne ha gjort annerledes i håndteringen av saken, innrømmer han.

Men utenriksministeren understreker at han har forsøkt å redegjøre for sine vurderinger i saken «så pliktskyldig som mulig»:

- Så er det klart at i det trykket av spørsmål fra mediene, så er det klart at det har vært svar eller en vektlegging som kunne ha vært annerledes. Men hovedbildet står jeg inne for.

Holder angeren for seg Støre mener han har fulgt retningslinjene som sier at statsråder i habilitetstvil skal søke råd hos Justisdepartmentets lovavdeling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer