Sikre på ja til felles ekteskapslov

SV og Ap tror det blir flertall i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

SV og Ap er så godt som sikre på at det blir flertall i Stortinget for en felles ekteskapslov. Men Sp holder fremdeles kortene tett til brystet.

- Jeg har svært god tro på at lovforslaget vil gå gjennom, sier barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen til NTB.

Sammen med Lars Peder Brekk (Sp), May Hansen (SV) og Gunn Karin Gjul (Ap) opplyste hun onsdag om at lovforslaget om en felles ekteskapslov for heterofile og homofile vil legges fram for Stortinget rett over nyttår.

Lovforslaget innebærer blant annet at lesbiske og homofile skal få tilgang til å bli vurdert som adoptivforeldre og at lesbiske ektefeller og samboere skal få samme adgang til assistert befruktning som heterofile. Kirke og trossamfunn får videre en rett til å vie lesbiske og homofile.

Senterpartiets (Sp) representanter har vært fristilt i saken, og parlamentarisk leder Lars Peder Klepp sier han verken vil bekrefte eller avkrefte hvor flertallet av gruppens representanter står i saken.

- Det vil hver enkelt representant tilkjennegi når Stortinget skal behandle saken, sier Brekk til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer