Sikre på ja til felles ekteskapslov

SV og Ap tror det blir flertall i Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV og Ap er så godt som sikre på at det blir flertall i Stortinget for en felles ekteskapslov. Men Sp holder fremdeles kortene tett til brystet.

- Jeg har svært god tro på at lovforslaget vil gå gjennom, sier barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen til NTB.

Sammen med Lars Peder Brekk (Sp), May Hansen (SV) og Gunn Karin Gjul (Ap) opplyste hun onsdag om at lovforslaget om en felles ekteskapslov for heterofile og homofile vil legges fram for Stortinget rett over nyttår.

Lovforslaget innebærer blant annet at lesbiske og homofile skal få tilgang til å bli vurdert som adoptivforeldre og at lesbiske ektefeller og samboere skal få samme adgang til assistert befruktning som heterofile. Kirke og trossamfunn får videre en rett til å vie lesbiske og homofile.

Senterpartiets (Sp) representanter har vært fristilt i saken, og parlamentarisk leder Lars Peder Klepp sier han verken vil bekrefte eller avkrefte hvor flertallet av gruppens representanter står i saken.

- Det vil hver enkelt representant tilkjennegi når Stortinget skal behandle saken, sier Brekk til NTB.

May Hansen og Gunn Karin Gjul sier imidlertid at signalene de har fått, gjør at de er sikre på at hele lovforslaget vil gå gjennom.

- Men på grunn av Sp-representantenes fristilling, vil vi gå ut bredt og ha tett kontakt med opposisjonen, sier Gjul.

HAR TROEN: Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) tror at forslaget om felles ekteskapslov vil gå i gjennom. Foto Sara Johannessen / SCANPIX
HAR TROEN: Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) tror at forslaget om felles ekteskapslov vil gå i gjennom. Foto Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Både Venstre og Høyre har vedtatt at de vil gå inn for lovforslaget, men fristiller sine representanter i spørsmålet om lesbiske par skal få tilgang til assistert befruktning.

(©NTB)