SIKRER TELEDATA: Kripos bistår oslopolitiet med å sikre seg teledata etter likfunnet på Klemetsrud. 
Foto: Espen Røst/Dagbladet
SIKRER TELEDATA: Kripos bistår oslopolitiet med å sikre seg teledata etter likfunnet på Klemetsrud. Foto: Espen Røst/DagbladetVis mer

Sikrer seg teledata i forbindelse med mystisk likfunn

Men vet fremdeles ikke engang kjønnet på personen som ble funnet dumpet innbundet i plast på Klemetsrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet famler fremdeles i blinde etter at det ble funnet et lik innpakket i plast og dumpet under en presenning på Klemetsrud i Oslo før helga.

- Vi har fortsatt ingen sikker ID, og det er vanskelig å sette i gang med en bred etterforskning før vi vet dette, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Sikrer seg teledata Politiet vet heller ikke om det er snakk om en mann eller en kvinne.

- Vi har fått bistand fra Kripos i helga og startet arbeidet med å finne ut ID på den avdøde. I tillegg har sikrer vi teledata som kan tenke seg å være sentralt senere i etterforskningen, sier Rohde videre.

Hun forteller at det er viktig at de fryser data på gitte steder.

- På gitte steder kan man be om søk i basestasjoner på angitte telefonnumre. Vi går ikke inn og ber om informasjon om alle som har vært i området, men det kan komme opp navn senere i etterforskningen som kan være interessante, sier Rohde.

- Lagringstiden i Norge er ikke lang, og det er dermed viktig å ikke gå glipp av et potensielt viktig bevis, sier politiinspektøren.

Tungt ressurspresset seksjon Rohde leder en svært tungt presset vold- og sedelighetsseksjon, og forteller at de har hatt et møte med Kripos i dag.

- De har vist velvillighet til å bistå oss videre. Vi er i en svært presset ressurssituasjon, men styrer påtale og taktisk etterforskningsledelse i denne saken. Kripos vil bistå med etterforskning, analyse og sin kompetanse forøvrig etter behov, sier Rohde til Dagbladet..

- Det er helt nødvendig, for vi er i en helt sprengt situasjon med mange drap og flere av dem uten kjent gjerningsperson. I tillegg har de kommet så tett opptil hverandre, oppå at vi fra før er i en ekstraordinært krevende situasjon etter 22. juli.

Det jobber rundt 100 etterforskere på politiets nyopprettede terrorgruppe. Mange av dem er de mest erfarne etterforskerne fra andre seksjoner, som vold- og sedelighetsseksjonen.

- Vi jobber ved en smertegrense, erkjenner Rohde.

Sjelden Kripos-bistand Det er svært sjeldent at Kripos bistår Oslo politidistrikt, som har en spesialenhet som i utgangspunktet skal klare seg uten bistand fra Kripos. Kripos bistår ofte mindre politidistrikt som ikke har nødvendig kompetanse i vanskelige drapssaker.

- Det er ikke vanlig at Kripos bistår oslopolitiet på denne måten, men det betyr ikke at vi ikke har et godt samarbeid. Det er ingen konflikt meg bekjent, slik det hevdes i VG. Men det er meningen at vi skal greie oss selv, men nå ble det for vanskelig, sier Rohde til Dagbladet.

Rohde forteller at politimester Gjengedal har sørget for en kraftsamling i politidistriktet og at personer fra andre seksjoner har bistått vold- og sedelighetsseksjonen i forbindelse Furuset-drapet og Willy Brown-saken.

- En initialfase kan være helt avgjørende for etterforkningen, spesielt når sakene kommer så tett. Påtale og etterforskningsledelsen er på vold- og sedelighetsseksjonen, mens mange kompetente personer fra øvrige seksjoner bistår godt.

TUNGT PRESSET: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde leder en svært tungt presset vold- og sedelighetsseksjon ved Oslo politidistrikt. Rohde har måttet be Kripos og andre seksjoner om bistand for å jobbe med drapssaker uten kjent gjerningsmann. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
TUNGT PRESSET: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde leder en svært tungt presset vold- og sedelighetsseksjon ved Oslo politidistrikt. Rohde har måttet be Kripos og andre seksjoner om bistand for å jobbe med drapssaker uten kjent gjerningsmann. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer