<strong>«VANNKONER:</strong> - Jeg måtte ha noen til å hente vann til oss, og å gifte meg igjen var den eneste muligheten, sier Sakharam Bhagat (66). Her er han med sine tre koner Sakhri, Tuki og Bhaagi (venstre mot høyre) i familiens hus i Denganmal i India. Foto: Danish Siddiqui / Reuters / NTB Scanpix
«VANNKONER: - Jeg måtte ha noen til å hente vann til oss, og å gifte meg igjen var den eneste muligheten, sier Sakharam Bhagat (66). Her er han med sine tre koner Sakhri, Tuki og Bhaagi (venstre mot høyre) i familiens hus i Denganmal i India. Foto: Danish Siddiqui / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Sikrer vannforsyningen med kone nummer tre

Sakharam (66) helgarderer seg mot indisk tørke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To koner var ikke nok for indiske Sakharam Bhagat (66) i landsbyen Denganmal i Maharashtra i India. Nylig giftet han seg med kone nummer tre, Bhaagi.

Det måtte han ha, forklarer Bhagat, for at han og og familien skal ha nok å drikke.

«Vannkoner» - Jeg måtte ha noen til å hente vann til oss, og å gifte meg igjen var den eneste muligheten, sier han til Reuters. Ifølge nyhetsbyrået skyldes to av hans tre ekteskap behovet for vannbæring.

I Dengamal, 14 mil fra storbyen Mumbai, er det ingen vannkraner. For å skaffe seg drikkevann er innbyggerne henvist til to brønner på en ås i nærheten, hvor det er så fullt av folk at det kan ta timer å skaffe seg vann.

Selv om flerkoneri er forbudt i India, skal ikke praksisen med å gifte seg for å sikre familien vann være helt uvanlig i Dengamal. Disse kvinnene kalles da også for «vannkoner».

Frykter ny tørke Vannmangelen i India er allerede prekær, med tusenvis av landsbyer uten tilgang til drikkevann. I fjor ble landet rammet av tørke, og i år kan historien gjenta seg.

Ifølge avisa The Financial Express, en del av mediekonsernet The Indian Express Group, har den indiske værvarslinga IMD varslet at nedbøren vil bli 12 prosent lavere enn gjennomsnittet i den forestående monsunperioden juni til september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer