Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sikrere med fast statsministerbolig

- Av sikkerhetsmessige grunner vil det være en klar fordel om vi hadde en fast statsministerbolig, mener statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror det vil være hensiktsmessig. I tillegg er det behov for større soveromskapasitet ved statsbesøk, sa Bondevik da han møtte pressen i dag.

Statsministeren er ytterst forsiktig med å kommentere truslene som er rettet mot ham og hans familie, men svarte bekreftende på at han mente det var urettferdig at familien også blir omfattet av truslene.

- Jeg var selv mentalt forberedt på at jeg kunne bli utsatt for trusler fra jeg overtok som statsminister. Jeg forberedte familien på at de måtte regne med større og sterkere offentlig søkelys. Men truslene som de nå blir utsatt for er skremmende og urettferdige, sa Bondevik.

Det er kommet både skriftlig og muntlige trusler mot Bondevik, hans kone og tre barn. Politiets overvåkningstjeneste har satt i verk en rekke sikkerhetstiltak rundt statsministeren etter at truslene ble fremsatt fra det politiet mener er det serbiske miljøet, men ikke nødvendigvis fra serbere bosatt i Norge.

(NTB)

TRUET: Statsminister Kjell Magne Bondevik forlater Stortinget i dag for blant annet å møte pressen.