Sikrere på pakketur

Du er mye bedre beskyttet på pakkereise enn med billigbillett på rutefly. Loven om pakkereiser gir deg klare rettigheter som passasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du har for eksempel krav på:

Hjelp fra Reisegarantifondet hvis selskapet får betalingsproblemer. Rett til å avbestille hvis prisen økes mer enn ti prosent eller forhold på stedet medfører vesentlige ulemper for deg. Prisavslag eller erstatning for betydningsfulle mangler ved reisen. Å få klagen prøvet av Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser.

Den Norske Reisebransjeforening har laget mer detaljerte vilkår. Siste, og skjerpede, utgave gjelder for reiser som er kjøpt etter 1. oktober i år.

Flyselskapets ansvar

Det er ikke turoperatøren, men flyselskapet som har ansvaret for passasjerene hvis flyet er forsinket. Dette er noen av Braathens ytelser mens du venter: Går det mer enn tre timer, skal du få mat og drikke. Må du vente mer enn sju timer, skal du få et måltid til. Er det dagtid, og selskapet vet at forsinkelsen blir på seks- sju timer eller mer, får eldre, uføre og barnefamilier tilbud om hotell.

Blir du forsinket hjem så du for eksempel mister videre fly i Norge, tar Braathens ikke ansvar for det, men viser til reiseforsikringen din.

Avbestilling

Du kan avbestille kostnadsfritt hvis det er krig eller naturkatastrofe på reisemålet. Globetrotter har for eksempel godtatt slike avbestillinger til Malaysia, Indonesia og Singapore pga brannene der.

betydningsfulle
betydningsfulle Vis mer

Vil du avbestille av andre grunner, kan det skje på to måter: Med forsikring (beskyttelse).

Da koster det 200- 250 kr pr pers å bruke forsikringen. Mot et gebyr.

Mer enn 30 dager før = 200 kr pr pers. 30 til og med 15 dager før = depositumet. 14 til og med 4 dager før = 50 prosent av prisen. 3 dager til og med avreise = hele reisen.

Endring koster også

Ønsker du å endre for eksempel hotell, godtar Saga at du gjør det inntil 30 dager før avreise. Men du må betale et gebyr på 200 kr pr person.

Mange kjøper bare flyreisen og ordner resten selv. Da er du ikke på pakkereise i lovens forstand. Rettighetene blir som om du var billigprispassasjer med rutefly.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer