Sikret jobben med dopapir

I et stramt arbeidsmarked er det viktig å vite hvordan man skal gjøre seg selv uunnværlig på jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske kommunen West Sommerset hadde en avtale med dopapir-selskapet Allscan om leveranser av toalettruller på 320 tørk per rull. Men i dag ble kommunen tilkjent over 300 000 kroner i erstatning for tapt toalettpapir. Alt takket være en observant kommunearbeider.

Ian Jewell begynte nemlig å telle antall tørk på rullene fra Allscan, og fant fort ut at de bare inneholdt 200 tørk, altså drøyt halvparten av antall tørk som selskapet hadde avtalt med kommunen.

Så lurer du kanskje på hvordan man får ideen om å telle toalett-tørk på jobben, og du tror muligens at livet i West Sommerset ikke er spesielt spennende. Men ifølge nyhetsbyrået Reuters ligger det mer bak papirskandalen enn en kjedelig hverdag.

Jewell fattet mistanke da enkelte i kommunen ga uttrykk for at toalettpapiret forsvant i et forrykende tempo. Dopapirtyver var det ikke på ferde, så Jewell bestemte seg for å telle antall tørk.

- Vi fant feilen med en gang, og skjønte at det dreide seg om store kostnader for kommunen som vi måtte få tilbake, sier han til Reuters. West Sommerset bruker nærmere 40 000 ruller toalettpapir i året, og med et svinn på nærmere 40 prosent ble det snakk om mye penger. Og dermed var det klart for rettssak og erstatning.

Kommunen vurderer nå å gi Jewell litt ekstra ferie som belønning for sin årvåkenhet. Jobben hans i kommunen bør også være sikret en stund fremover. Snakk om å skape sin egen arbeidsplass!

VÆRSÅGOD: Bare å begynne å telle. Det kan bli ekstra ferie av sånt!