Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sikret røverkjøp etter politiforhandlinger

- Han har vel gjort en god avtale, konkluderer operasjonsleder Kjell Reidar Johansen.

AVTALE: På en Shell 7-eleven-stasjon i Hokksund gjorde en mann i 20-åra en utrolig burgeravtale. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
AVTALE: På en Shell 7-eleven-stasjon i Hokksund gjorde en mann i 20-åra en utrolig burgeravtale. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller fleste kjenner seg vel igjen i scenarioet: En tur ute på byen etterfølges ofte av en stopp innom et serveringssted for å fylle magen, før snuten etterhvert vendes hjemover.

Akkurat det valgte også en mann i 20-åra i Hokksund å gjøre. Men at han skulle sikre seg et røverkjøp av en burgeravtale, skjønte han nok ikke på forhånd.

Slo seg vrang

Klokka 03.43 fikk Sør-Øst politidistrikt melding om at en mann hadde slått seg vrang ved Shell 7-eleven på Langebru.

Han hadde nemlig bestilt seg en hamburger med ost og bacon, hevder betjeningen. Etter at mannen hadde spist halve burgeren påsto han at han derimot hadde bestilt en hamburger uten ost og bacon.

Og en slik burgertabbe kunne ikke forbigås i stillhet. Mannen krevde pengene tilbake og nektet å forlate stedet.

Det førte til at politiet så seg nødt til å gripe inn.

- Dette er ikke en slik sak som vi vanligvis prioriterer, men vi hadde en patrulje i nærheten, forteller operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Kjell Reidar Johansen.

BURGERVANT: På Alnabru ligger Kantinegutta. Hit strømmer det kunder hver eneste dag og de kjøper burgere over en lav sko. Vi bestemte oss for å la de burgervante yrkessjåfører smake kalorifattige burgere. Video: Per Ervland og Christopher Sjuve Vis mer

Forhandlinger

Johansen opplyser om at politibetjentene måtte opptre som meklere på stedet.

Det ga resultater for mannen i 20-åra. For etter litt forhandlinger ble mannen og serveringsstedet enige om at han skulle få pengene tilbake.

- Jeg vet ikke helt hvordan forhandlingene foregikk, men politibetjentene snakket med betjeningen i håp om å opprettholde ro og orden, forteller Johansen.

- Avtalen gikk nok i boks for å dempe konflikten, sier han.

På Twitter skriver politiet at mannen forlot stedet, med penger til ny burger i lomma.

- God avtale

På spørsmål om Johansen mener dette kan betegnes om en god burgeravtale, må han tenke seg litt om.

Han sier han ikke kjenner til bestillingen mannen har utført, bortsett fra det politiet har fått opplyst. Så kommer han med konklusjonen:

- Ja, han har vel gjort en god avtale.

Om mannen planlegger å bruke pengene han fikk refundert på en ny burger er ukjent, men Johansen håper at han er mer presis i bestillingen neste gang.

- Jeg håper han klarer å bestille riktig burger når han blir edru, avslutter han.

I distriktet for øvrig har det vært en normal helg, opplyser Johansen. Noen små episoder, men ikke noe stort å melde.