Sikret seg tekniske bevis

Politiet i Gøteborg sier de har sikret seg tekniske bevis i bombesaken.

TERRORFRYKT:i Gøteborg etter reell trussel. Politiet har nå sikret seg beviser i saken. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
TERRORFRYKT:i Gøteborg etter reell trussel. Politiet har nå sikret seg beviser i saken. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet:) Men bevisene som er kommet politiet i hende, inneholder ikke eksplosiver. Det sier Stefan Gustafson ved politiet i Gøteborg til den avisen svenske Expressen.

Dagens Nyheter melder også om bevisbeslaget. Politiet vil ikke si noe om hva bevisene skal bestå av.

— Vi vil ikke gå inn på hva det er, sier Gustafsson.

Aftonbladet skriver at de fire mennene som ble pågrepet mistenkt for terrorforberedelse i Göteborg lørdag, er i samme familie. De fire er mellom 28 og 48 år gamle, fra Syria, er gift og har barn. To av dem skal være brødre.
Mennene skal ha flyttet til Sverige for omkring 20 år siden. To av de fire pågrepne er høyt utdannede, mens de to andre driver egne foretak.

Ifølge familiemedlemmer til de fire som ble pågrepet i saken, har politiet stilt spørsmål om deres reiser til hjemlandet Syria. Aftonbladet skal via informerte kilder fått tips om at mennene under avhør  ha fått spørsmål om hva de synes om Mohammed-karikaturene.

Lørdag kveld ble to av mennene løslatt fra varetekt, mens de to pågrepne ble formelt siktet i saken. De to løslatte har fortsatt status som mistenkte i saken. Til tross for pågripelsene, anser ikke politiet bombetrusselen for avverget.